Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Müslipaketen kryllade av äckliga larver

Müslipaketet kryllade av larver.
Och det skedde inte bara en gång utan två - i olika påsar och fabrikat.
– Man äcklas över det, säger Helena Nordlander.

Helena Nordlander bor i byn Gryttjom i Söråker. Hon hade varit på sjukhuset med sin elvaårige son som har diabetes och de var där för att ställa in insulindoserna. När de åkte hem så skulle de handla någon bra mat som passar för att hålla blodsockret på rätt nivå. Det blev naturell müsli men när paketet öppnades kom en riktig överraskning.

– Det kryllade av larver i påsen och vi åkte direkt tillbaka till butiken för att byta, säger Helena Nordlander.

På Ica i Söråker fick Helena pengarna tillbaka och hon valde att köpa en annan sorts müsli i tron om att hon skulle slippa fler obehagliga överraskningar. Men det blev inte som hon och sonen tänkt sig. Den nya müslipåsen var också full av larver och den här gången var det ännu värre.

– Det kryllade av larver i påsen och de hade spunnit nät. Det går inte att beskriva hur det kändes att se de här krypen igen, säger Helena Nordlander med en min som visar hur hon äcklades av påsens innehåll.

För andra gången åkte hon tillbaka till affären och den här gången gick personalen med till hyllan där müslin förvaras. Där var det fullt av larver i müslipaketen och det hade gått ännu längre.

– När personalen öppnade paket så flög det mal ut i butiken, säger Helena Nordlander.

På Ica i Söråker agerade man direkt och plockade bort alla müslipaket och påsar från hyllorna.

– Vi har tagit bort produkterna och städat på hyllorna, förklarar Emil Larsson, butikschef på Ica Söråker.

Efter det som skett så kontaktades det skadedjursföretag som butiken har avtal med. De klargjorde att vidtagna åtgärder räckte.

– Städningen kombinerat med att vi har fällor i taket som fungerar vid sådana här situationer, säger Emil Larsson som förklarar att liknande saker hänt tidigare men inte i lika stor omfattning som den här gången.

Läs också miljöinspektörens utlåtande om den obehagliga överraskningen: Inte så ovanligt

Se även: Så hamnade larven i burgaren på McDonalds i Härnösand