Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mustafa Can lockade storpublik till föreläsningspremiär

Grönborgs och Open campus öppnade under torsdagen portarna för projektets debutföreläsning. Drygt 150 Sundsvallsbor hade kommit för att höra på den prisbelönta berättaren Mustafa Can.

Projektet Open campus, som drivs av Mittuniversitetet och Folkuniversitetet, välkomnande under torsdagen Mustafa Can till Sundsvall och Grönborgs.

Tillsammans med Bizmaker och Åkroken Science park arrangerade Open campus för första gången en föreläsning i Grönborgs lokaler i Sundsvall.

För Plus-kunder: Prisad journalist gästar Sundsvall – föreläser om krig och flykt: "Ett existentiellt drama"

Och den premiärgästen var ingen mindre än den prisbelönta journalisten och författaren Mustafa Can som är aktuell med en pjäs på Stockholms teater med premiär den 1 december.

Med bilder och målande beskrivningar talade Mustafa Can om flykt, men också vad som händer med människor efter flykt då ett annat typ av krig utspelar sig.

Sundsvallspubliken fick höra på nakna och gripande historier och Mustafa Can tog publiken med sig till Syrien.

För Plus-kunder: Läkaren Anton Lifhjelm arbetade vid fronten i Syrien: "Det kom in barn med skottskador"