Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mycket har förändrats i mina drömmars stad

Jag är uppväxt vid Vängåvan i kvarteret Pan och bodde hemma i 19 år och bor fortfarande i Sundsvall. Som barn lekte vi i Heden (i dag kallad Stadsparken) där vi hade en ”pool” med vatten där vi plaskade omkring under varma sommardagar – måste det byggas hotell där? Närheten till hamnen blev en spännande plats. Båtarna vid Stockholmskajen och kolgropen med båtarna från Hull i England som lossade kol. Jag gick ombord och försökte tala engelska med besättningen. Det var spännande eftersom vi lärde oss engelska i Läroverket. Det hände mycket i hamnen på den tiden, nu ligger det en hotellpråm och skymmer utsikten - var det nödvändigt?

■■ Följ ST Debatt på Facebook

2015 övertog tre av mina barnbarn en lunchrestaurang på Heffnersvägen, som nya unga egenföretagare. Ekonomiskt gick första året bra med positivt ekonomiskt resultat. Under 2016 stängdes Heffnersvägen av i cirka ett kvartal för arbete av Mitt Sverige Vatten. Tyvärr innebar detta att många gäster uteblev, och det påverkade resultatet som blev minus. Eftersom jag hjälpe till med administrationen kontaktade jag Mitt Sverige Vatten, som hänvisade till kommunstyrelsen som skulle behandla alla synpunkter.

Jag skrev till kommunstyrelsen den 10/8 2016 och visade på gäststatistiken före och under vägavstängningen och förmodade att någon skulle kontakta mig. Då inget hände skrev jag ett år senare till kommunstyrelsens ordförande och yrkade på mina barnbarns vägnar om skälig ekonomisk ersättning. Inget svar. Den 20/9 fick jag mejl från en tjänsteman som bad om ursäkt för dröjsmålet och förklarade att ”bor man i en stad som ständigt utvecklas så får man, som medborgare eller näringsidkare, tåla ett ganska stort mått av störningar som uppstår på grund av denna utveckling. Det finns ingen legal grund för skadestånd i fall som detta och kommunen har heller ingen praxis som sträcker sig utöver lagens krav”. Det tog alltså 13 månader innan svaret kom.

Min fråga till kommunstyrelsens ledamöter: Har ni beslutat att synpunkter angående Heffnersvägens stängning skall ställas till er? Har ni sett mitt brev av den 10/8 2016?

Enligt Svenskt näringslivs senaste rankning rasade vår kommun hela 80 placeringar till plats 239 av landets 290 kommuner. Vad göra för att bättra placeringen till nästa mätning? 

Olle Wallin, Granlo

Läs också:

Vi är många som inte vill se ett hotell i Stadshusparken

Varför bygga ett skitfult hotell – har ingen lärt sig av 60-talet?

Självklart ska Norra kajen ha en boulevard

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel