Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mycket negativt med Logistikpark i Petersvik

Annons

Replik på "Satsningen kan inte göras någon annanstans", ST.nu 26 mars.

Björn Lyngfelts insändare gör mig fundersam och upprörd.

I Sundsvallsområdet finns ett tiotal hamnar. Stockvik, Kubal, Oljehamnen, Mokajen, Ortviken, Sundsvall/Tunadal, Tunadals sågverk, Östrand, Wifsta och Söråker. Det finns även stor djuphamn i Härnösand.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Varför ytterligare en hamn och det till priset av att förstöra Sundsvalls sista kustnära grönområde, Petersvik. Förutom att Sundsvallsbor och turister går miste om ett område som bevisligen skulle bli ett attraktivt friluftsområde så finns många andra negativa aspekter på projektet Logistikpark/hamn i Petersvik.

Ortvikens pappersbruk var i början huvudsyftet för bygget. Nu har produktionen minskat och Lyngfelt nämner inte Ortviken i insändaren. För att bygga hamnen avser Sundsvalls Logistikpark AB (kommunägt) att muddra upp förorenade fibermassor att sedan dumpa i Draget, strax utanför Stockvik – Draghällan. Är det inte tillräckligt förorenat med de 23000 gifttunnorna som redan finns i Sundsvallsbukten. Vidare avser man att fylla ut Alnösundet med sprängsten och beräknar då att flödet i sundet skall minska med ca 2,5 procent.

Hur påverkar det livet i havet och de som lever av det som havet ger? Vart finns miljötänket nu?

SCA är stort och betydelsefullt för Sundsvall men det finns också många småföretagare här som tillsammans är minst lika stora. Att det är över 12 000 personer som uttryckligen vill rädda Petersvik, är inte att förakta.

Tänk om!

Kjell Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel