Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mycket nytt på tränarfronten

Trots att snön knappt hunnit lägga sig har flera av de lokala fotbollslagen redan kört igång med träningen inför nästa säsong.
I flera fall med nya ansikten som kånkar bollsäcken, blåser i visselpipan och ritar upp taktiken för Metso Cup och inomhusligan på tavlan.
ST-sporten har kartlagt tränarläget i Medelpad. Så här är läget just nu. Och vi börjar med damerna.

Till skillnad från fjolåret spelas trean i år som en rak serie. Minst fem lag har skaffat nya tränare till nästa säsong. Mest spännande är kanske att meriterade Stefan Vestberg gör comeback i Matfors – och därmed även lockar med sig dottern Maria från Sund.

Fjolårstränaren Osmo Mikkola fortsätter även denna säsong.

Urban Holmgren slutar. Förhandlingar förs med tänkbar ny tränare, men ingenting är klart ännu.

Fyra spelare tar även tränaransvar: Anette Nordström, Ann Jonsson, Malin Törnqvist och Kajsa Lake.

Bosse Burman, som förde laget till en andraplats i fjol, fortsätter som tränare.

Christer Andersson och Kenneth Arnesen tar över efter Peter Forsberg, som flyttar till Selånger.

Stefan Vestberg, som hade ett sabbatsår från fotbollen i fjol, tar över tränarsysslan efter Björn Persson.

Jim Nordin fortsätter även kommande säsong.

Mats Kankainen tar klivet upp i tvåan och lämnar över ansvaret till Morgan Eriksson (SDFF i fjol) och Peter Forsberg (ny från Lucksta).

Ännu inte klart med hur organisationen ska se ut. Om det inte blir något lag i fyran lär Lars Ålander och Fredrik Thunholm förekomma i någon form.

Mats-Ola Jonsson och Bengt Stadling fortsätter som tränare.

Har ingen tränare klar i dagsläget.

Men vi är på spåret, säger fotbollssektionens ordförande Kenneth Westberg.

Ingenting är klart ännu. Det kan bli så att fjolårets tränare Jonny Strand fortsätter, då troligen flankerad av något namn ytterligare.

Hur fyran kommer att se ut när serien drar igång är osäkert. Just nu finns flera lag som ännu inte bestämt sig för om de ska ställa upp med något lag – och därmed heller inte har klart med tränarfrågan.

Jimmy Haraldsson fortsätter som tränare. Till sin hjälp får han "Benka" Bäckström, som tidigare fungerat som målvaktstränare.

Mikael Matthiasson coachar laget under matcherna. Tränar gör laget gemensamt med division III-tjejerna.

Diskussioner förs, men än är det inte klart vem som blir tränare.

MammaledigaSDFF-spelarenAngelica Forsell kommer att leda laget, tillsammans med ytterligare någon, som ännu inte är klar.

Kent Nordin och fjolårets division IV-lagstränare Tony Toomey kör. Erik Ålin, som hade laget med Nordin i fjol, slutar däremot på grund av tidsbrist.

Ulf Johansson och Håkan Åsén blir nya tränare efter Colin Merchant, som nu blir lagledare.

Det är inte helt spikat att Selånger ställer upp i fyran. Men om så sker blir förre ungdomsledaren Tomas Brink ledare för laget.

Inte riktigt klart om det blir något lag i fyran. Därmed är det givetvis inte heller klart med tränare ännu.

Ännu inte bestämt om det blir något lag. Men om så sker lär tidigare ungdomsledarna Lars Ålander och Fredrik Thunholm bli tränare.