Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Myhrer efter drönarkraschen: "Tur att han inte fick den i huvudet"

Gårdagens slalomtävlingar i Madonna di Campiglio bjöd tv-tittarna på oväntad dramatik. En drönarkamera föll från luften och var bara centimeter från att träffa österrikaren Marcel Hirscher.
– Tur att han inte fick den i huvudet, det hade verkligen varit katastrof, säger André Myhrer till Sportbladet.

Hirscher låg tvåa i tävlingen när han körde sitt andra åk. Mitt under åket föll en drönarkamera rakt ner från luften och landade bara centimeter bakom Hirscher med en hård smäll.

TV: Se händelsen här (extern länk)

– Jag kände att någonting hände. Det är helt skandalöst. Jag orkar inte tänka på vad som kunde ha hänt, sade Hirscher, som trots den oväntade distraktionen slutade tvåa i tävlingen bakom norrmannen Henrik Kristoffersen.

Läs också: Myhrer på pallen i premiärtävling

Bergsjös André Myhrer såg händelsen från målområdet.

– Jag såg bara att det sprutade massa grejer, det vart en liten snackis i målområdet. Tur att han inte fick den i huvudet, det hade verkligen varit katastrof. Vi får se om vi har någon drönare kvar framöver, säger Myhrer till Sportbladet.

Nu funderar Myhrer på om det är värt att ha den typen av hjälpmedel för tv-sändningarna.

– Det blir lite roliga, annorlunda bilder, men det måste ju funka. Den får inte ramla ner sådär.

Myhrer slutade tia i tävlingen efter att ha tappat lite från den sjundeplats han hade inför det andra åket på grund av en liten miss.

– Det känns som att åkningen finns där, säger Myhrer.

Under onsdagen meddelade FIS att de nu förbjuder drönare under världscuptävlingar.

– Just nu är risken med att använda drönare för hög så därför kommer de inte att användas under världscupen i alpint, säger tävlingschefen Markus Waldner till NRK.

Läs mer: Ryggproblem stoppade André Myhrer i Alta Badia