Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Myhrer på pallen i premiärtävling

Grenen var ny – men namnen högst upp i resultatlistan var bekanta.
Norrmannen Kjetil Jansrud vann premiären i parallell-storslalom efter en helnorsk final mot Aksel Lund Svindal.
Där bakom åkte Bergsjöprofilen André Myhrer till sig tredjeplatsen.
– Det här var skitkul och bra för självförtroendet, säger André Myhrer

Jansrud och Svindal har mestadels skördat framgångar i fartgrenarna. Det visade sig att de också behärskade den senaste nymodigheten på det alpina programmet alldeles utmärkt. Allt medan storslalom-specialister som Marcel Hirscher, Felix Neureuther, Ted Ligety och Victor Muffat-Jeandet tidigt slogs ut.

– Det var en ganska otippad final, men banan passade Jansrud och Svindal bra, det var rakt stakat och rejäla hopp, säger André Myhrer.

André Myhrer trivdes också med det nya konceptet. Han inledde med att slå ut österrikaren Philipp Schörghofer i grundomgången, där åkarna möttes två gånger. Från åttondelen och framåt var det vinna eller försvinna i ett åk som gällde. Myhrer slog först ut fransmannen Muffat-Jeandet och var sedan en hundradel snabbare än schweizaren Gino Caviezel i kvartsfinalen.

– Jag har haft problem med ryggen och var ett tag tveksam till om jag skulle starta här. Men det var inga problem och när väl tävlingen kom i gång fungerade åkningen bra. Jag gillar att åka man mot man, säger André Myhrer till TT.

I semifinalen var Kjetil Jansrud för bra, men Myhrer fick ändå för första gången den här säsongen kliva upp på pallen när han besegrade tysken Dominik Schwaizer i duellen om tredje plats.

– Skönt med en pallplats, det stärker självförtroendet inför fortsättningen.

Fortsättning följer redan på tisdagen med en slalomtävling i Madonna di Campiglio.

– Det ska bli kul. Det har fattas lite tempo i kroppen, men i kväll kände jag att det finns där, säger Myhrer.

Parallelltävlingar har tidigare bara arrangerats i slalom. I Alta Badia, Italien, var det alltså premiär för storslalom. 32 åkare fick plats, inkvalade med söndagens storslalomtävling samt världscupställningen som grund. 15 portar med 23 meters mellanrum på storslalomskidor skulle passeras. Samma prispengar och världscuppoäng som i en ordinarie världscuptävling fördelades.

– Det var en kul tävlingsform och jag tror publiken gillade det också, säger André Myhrer.