Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Myhrers makalösa avslutning – slog till i säsongens sista slalom i St Moritz

Bergsjösonen André Myhrer avslutade världscupsäsongen på bästa möjliga sätt.
Den alpine stjärnan vann slalomtävlingen i schweiziska St Moritz.

Annons

Segern innebar 33-åringens fjärde pallplats i vinter efter en tredjeplats i parallellstorslalom i Alta Badia före jul, en andraplats i slalom i Japan i februari och en andraplats i Hammarbybacken i Stockholm i förra månaden.

Det var också Bergsjöprofilens första seger sedan november 2012 och hans sjätte totalt.

Hemmaåkaren Daniel Yule var snabbast i ett första åk där små marginaler skilde toppåkarna åt – 17 av dem hamnade inom en sekund ifrån varandra.

Myhrer körde ur i lördagens storslalomtävling men här var han mer fokuserad och var 20 hundradelar efter schweizaren på en fjärdeplats.

– Det kändes rätt okej. Jag fick inte med mig farten på första flacken, det går att mata ut mer där. Men jag åker bra sista delen, sade Myhrer till SVT.

Mattias Hargin slutade på 13:e plats och Jens Byggmark blev 22:a.

I damernas storslalom är svenskorna långt efter ledande Eva-Maria Brem. Frida Hansdotter, som på lördagen tog emot priset som vinterns bästa slalomåkare, gjorde en miss i målhanget och har 1,18 sekunder upp till österrikiskan.

– Det är som det är i alpint men överlag var det okej och jag har ett åk till på mig. Det är otroligt kul att åka storslalom och jag vill visa att jag har mer att ge, sade svenskan till SVT.

Hansdotter ligger på 14:e plats, placeringen och åtta hundradelar före Maria Pietilä Holmner. Kajsa Kling är 20:e åkare, 2,15 efter Brem.