Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Någon vill åt mig

Skolnämndens ordförande i Nordanstig, har fått direktiv av kommunalrådet Stig Eng (c) om att "lägga papperen på bordet".

Mannen anklagas nämligen för att ha ett par svartlöne-anställda på sitt företag, något som han helt tillbakavisar. Eng säger att skolnämndens ordförande måste visa "justa papper" för att inte förlora förtroendet.
Någon vill misskreditera mig. Allt är i sin ordning och det ska jag redovisa för partiet. Jag ska visa handlingar om skatter, anställningar och löner. Allt som behövs utom uppgifter om enskild person, säger han.
Han tror att besparingar inom skolan, som han är ytterst ansvarig för, gör att han utsätts för angrepp.
Besparingarna slår ju mot många. Jag frågar mig ibland vad jag håller på med. Angreppen drabbar familjen.
I fyra veckor har han haft åtta burmesiska flyktingar anställda som fått lön ur det allmänna. Det har kritiserats av bland annat Lärarförbundet i kommunen medan mannen anser att han gjort en insats för att få flyktingar att komma ut i arbetslivet.
De har varit verkligt glada. Sjungit under arbetet.
Någon fortsättning blir det knappast. Enligt regelverket måste man ha fem anställda för att få bidrag av det allmänna för en person.
Fallet med burmeserna togs upp i kommunstyrelsen, ett krav av Annelee Larsson (s). Flyktingsamordnaren Irena Koszewska blev blixtinkallad för att ge information.
Kommunstyrelsen fattade inget beslut i frågan.
Mannen frågar sig om något företag vågar ge burmeserna arbetspraktik i fortsättningen.
Man kan ju jämföra med plusjobbarna som utförde andras, och även företags, arbete åt kommunen. Ingen sade något om det.