Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Någonstans i Sverige klar för Skulefestivalen 2016 - "Det känns som om Lasse kommer hem"

Han har varit en av hörnstenarna för Skulefestivalen. Nu står det klart att Lasse T Johanssons band Någonstans i Sverige är första bokade akt för Skulefestivalen 2016.
– Det känns verkligen som om Lasse kommer hem, säger Anders Högström.

Annons

Det må vara långt till Skulefestivalen 2016, som hålls den 8-9 juli, men likväl har Docksta BTK nu bokat sin första musikakt till kommande festivalupplaga. Och det är ett bekant ansikte som nu återvänder till Docksta - klar för Skulefestivalen 2016 är Lasse T Johanssons band Någonstans i Sverige.

– Det känns jättekul att få boka Lasse T till hans egen festival. Om man någon gång skriver historien om Skulefestivalen är ju Lasse T en av de mest betydande personerna, säger artistbokaren Anders Högström.

Om någon mot förmodan har missat Någonstans i Sverige är det alltså Lasse T Johanssons nya jazz- och visprojekt, tillsammans med basisten Patrik "Lillis" Grundström, gitarristen Per Nordgren och trummisen Per Wikström, i vilket de borstar av låtar från 20-, 30- och 40-talen. Nyligen släpptes skivan "Vax", som fått ett fint bemötande av både kritiker och publik.

– Det är verkligen suveräna tolkningar, inte minst låten "Tangokavaljeren". Hela skivan har en fantastisk nerv och Lasse T är ju en enormt duktig sångare.

Bortsett från Någonstans i Sverige har Högström redan fler bollar i luften inför Skulefestivalen 2016.

– Numera tillhör vi ju riksnivå då det gäller festivaler. Jag blir kontaktad av stora artister och bolag, angående eventuella artister på Skule. Vi har kanske inte de ekonomiska musklerna att locka de allra största artisterna, men strax därefter. Vi ska försöka hitta några heta dragplåster, men även någon mer okänd artist som bolagen inte sett värdet i än, som exempelvis fallet Doug Seegers.

De senaste editionerna av Skule har varit välbesökta och uppskattade. Läs: Publiksuccé för Skulefestivalen.

– Ser man bara på de senaste två åren har vi tillsammans haft runt 5 000 besökare på de båda festivaldagarna, vilket vi är nöjda med. Det är dessutom en lagom siffra för besökarna, som då slipper trängas allt för mycket.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Läs även:

Lasse T blickar bakåt

Förfinade klassiker med Lars T Johansson