Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Något att kämpa för i Liden

För några månader sen fick vi ett sorgligt besked vi som bor i ­Lidenbygden.

Vår bank, Handelsbanken som har kontant hantering kvar, har gått från att ha öppet i fem dagar till att ha öppet två dagar i veckan. Tidsbokning tre dar i veckan.

Det här är vi oroliga för, är det en smygstängning? Kommer banken att finnas kvar om fem år? Jag som företagare är beroende av kontanter och här i bygden är det många gamla som inte har kort och inte kan hantera dessa på grund av synproblem och små knappar i kortterminalerna och sen ska du ha koll på koden också. Jag är själv inte förtjust i kort, då de inte är 100 procent säkra och man ser ständigt personer som använder kort till alla små summor, som även kostar extra att hantera. ( Sen har man sett ”Lyxfällan” på teve). Och bankens årsavgifter, det är ju inte gratis med kort.

Vi i Liden har Ica-affären, skolan, hälsocentralen, apoteket och macken som livsnerv och vi får ständigt kämpa för allt i samhället. Är det inte neddragningar av bussturer så är det gatubelysningens nedsläckning. Saker som är självklara i städerna får vi ständigt kämpa för fast vi också bor i Sundsvalls kommun.

Här i bygden finns handlingsbussar som åker och hämtar och skjutsar till ­affären 2,5 mil bort. Bra service där.

De som nu bor i Boda och Långliden åker på fredagar och kan inte längre göra bankärenden då banken är stängd på fredagar, och på affären kan du endast ta ut upp till 500 kronor extra. Bankautomat finns i Bispgården och Begrsåker, nio mil mellan dessa. Ingen vidare service alltså.

Sen kommer nu banken att efter nyår inte hantera ­företagens dagskassor.

Vår bank tillhör Umeås regionkontor, har detta någon betydelse för neddragningen?

Som sagt vi som bor i ­Lidenbygden är oroliga för att mista vår bankservice.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel