Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Naivt om gamla E4

Annons

Replik på "Ett svek att inte ta bort E4", ST 29 januari.

Kära Petter Österlund! Förstår att du vill väl miljömässigt med din insändare. Men dina tankar angående gamla E4 hör tyvärr inte till verkligheten. Jag bor i Korsta och kan välja Skönsbergsvägen OM jag skulle få för mig att leta parkering i Stenstan.

Om jag bodde i Sundsbruk eller i Njurunda så skulle jag banne mig inte ta cykeln in till stan för att inhandla några kassar med varor på någon av dina affärer som har “nya idéer”. Parkera cykeln, in och handla, packa dem på styret och cykla hem en mil. Då kanske du kontrar med att säga att jag ska ta bussen. Okej, ta bussen in till stan, handla ett par kassar, vänta på nästa buss på Navet, samt kanske knalla hem 500 meter från busshållplatsen. Vi människor fungerar tyvärr inte på det sättet.

Jag tar bilen och kör till ett ställe där jag vet att det är lätt att parkera samt att jag kan ta hem mina varor på ett för mig bekvämt sätt. Man kan inte med tvång få människor som inte rört cykeln på 30 år att plötsligt börja cykla igen, speciellt inte för att inhandla varor. Vi tillhör ett bilburet samhälle vare sig gamla E4 finns kvar eller ej.

Och angående dina tankar om dem som bosätter sig på Norra Kajen: Om de tack vare att gamla E4 försvinner gör alla sina inköp i Stenstan för att det är lättillgängligt så kanske de håller handeln i Stenstan levande. Då blir det genast lite “bymentalitet”.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Fulaffe

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel