Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Naivt tro att trafiken minskar när filer tas bort – redan nu kaos med långa köer och ökad risk för olyckor

Artikel 5 av 9
Gamla E4 byggs om
Visa alla artiklar

Med anledning av trafikkaoset för norra in- och utfarten till Sundsvall redan innan den förebådande ombyggnaden som inte kommer förbättra situationen: Trafikplaneringen i Sundsvalls kommun borde anmälas för framkallande av fara för annan!

Många är vi som varje morgon vid rusningstrafik riskerar att bli påkörda bakifrån då man ofta hamnar i kö ända ut på motorvägen på väg söderut mot stan. Jag har vid många tillfällen åkt en omväg över Sundsvallsbron när kön på motorvägen varit ända till Bydalen för att slippa risker för whiplashskada, med mera.

Att jag skulle åka kollektivt är otänkbart. Tiden för att gå till busshållplats och åka buss (som bara den tar tre gånger längre tid än tidigare sträckning) räcker helt enkelt inte till om man skall hinna hämta barn från dagis och fritids innan de stänger.

Betänk att de nu ska ta bort två av de filer vi skattebetalare redan betalt och bygga om för ytterligare nya hårt inarbetande skattepengar! Hur fel kan det få bli?!

De som här är naiva och försvarar en minskning av trafiken med miljöskäl måste beakta faktum att trafiken inte kommer att minska utan tvärtom öka!

Här skall vi förhoppningsvis kunna förlita oss på de satsningar som nu görs både på förnyelsebara bränslen och eldrift.

Jag är hur som helst tvungen att åka denna väg till jobbet och alternativa vägarna som man föreslår både tar längre tid och förorenar mer med alla stopp – och dessutom löper rakt igenom bostadsområden vilket är det värsta med avgasernas risk för påverkan av hälsan.

Bilfria städer i all ära men logistiken måste fungera och det får inte framkalla fara för annan!

Dubbelbetalande skattebetalare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs också: [+] Stora trafikstörningar väntar på gamla E4 – här öppnar Sundsvalls nya genomfart: "Längre tid att passera"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel