Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Naket i verkstad

Mat, umgänge och naken konst.

Det var "modellen" för helgens kroki-kurs i Ånge. En utbildning som utan några som helst problem fylldes till sista plats.

– Vi fick faktiskt sätta stopp, säger Anders Westin, som tillsammans med Ann Badman var initiativtagare till dagen.

I lördags samlades tjugo personer inne i Mari Zidéns konstverkstad i Ånge för att lära sig grunderna i krokiteckning, det vill säga skissliknande teckningar efter en levande modell.

Initiativet kom från Anders Westin och Ann Badman som båda varit med under de träffar som kollektivverkstaden i Sundsvall brukar hålla.

– Vi började prata om att man kanske skulle ordna en kurs i Ånge också, och när vi sedan träffade Mari så fick vi ju även tillgång till en lämplig lokal, säger Anders Westin.

Sagt och gjort, inbjudningar skickades ut och svar droppade in. Och det i en överraskande fart.

– Vi blev 20 stycken till slut, men då fick vi också sätta stopp för det var fler fler som ville komma, säger Anders Westin som gillar mixen av människor som ofta dyker upp när man tecknar kroki.

– I dag är det till exempel deltagare från 15 år och uppåt som är med, och det är allt från erfarna konstnärer till glada amatörer. Och det är det här som är så roligt med kroki, alla kan vara med och teckna på sin egen nivå, förklarar han.

Målsättningen är också att lördagens sammankomst inte ska vara den sista.

– Vi har redan  börjat prata med ett studieförbund om att göra någonting i cirkelform, och personligen ser jag gärna att det blir en återkommande grej enligt rullande schema, avslutar Anders Westin.