Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Namnet spikat: Sundsvallsbron

Kommunalrådet Jörgen Berglund (M) och Trafikverkets regionchef Ingemar Frej avtäckte på söndagen brons namnskylt vid en ceremoni på utsiktsplatsen.
Att det blev Sundsvallsbron kom inte som någon överraskning.

Men det blåstes ändå en fanfar vid tillkännagivandet.

Jörgen Berglund ser bron som ett steg framåt för staden.

– Det har talats om en tunnel, högbro och förbiled. Men det har bara blivit prat. Nu får vi en efterlängtad utbyggnad mot havet, staden kan växa österut.

Han ser bron också som en regionförstoring så att fler kan ta del av utbud i regionen genom kortare och säkrare resor. Något som ger tidsvinster, logistikvinster och förbättrar luftmiljön i Sundsvalls innerstad.

Ingemar Frej var också inne på miljöaspekterna men han drog sig också till minnes ett aprilskämt. 1968 var just en bro över Sundsvallsfjärden skämtet som alla skrattade åt.

– Nu kan vi glädjas i stället.

I ett större perspektiv lyfte Ingemar Frej upp att pulsådern genom Sverige nu förbättras, från Helsingborg till Haparanda blir flödet bättre.

– Och det är Sveriges längsta motorvägsbro, 2 109 meter med anslutningsvägar.

Under dagen bjöds också på bussresor längs nya E4 söder om Sundsvall och resor med Medvind för den som ville beskåda bron mera närgånget, och det lockade många.