Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

När kuggarna kuggade i hyllade coach Hansson kollektivet

Tommie Hansson vände hem till Uppsala med sitt Dragons och fick för kvällen se:
En returkung i ärrade kaptenen Hlynur Baeringsson.
En poängkung i William Gutenius.
En mister hundra procent i Jesper Eliasson.
Och framför allt ett slaget Uppsala Basket.

Klart Hansson var glad. Han som har hus och allt i Uppsala.

För utan skadade amerikanen Ray Willis och med en Daniel Eliasson utfoulad tidigt i fjärde quarten lyckades Dragons slå tillbaka Uppsala i Fyrishov med 88–79.

Det var länge tätt och tajt – med betoning på var.

20–20 efter första quartern, 37–41 i halvtid, 60–65 efter tredje ...

– Men jag tror inte Uppsala var förbi oss en gång i andra halvlek. Och när vi i tredje fick en run och ledde med 62–52 var det som en liten matchboll även om Uppsala kom tillbaka något, säger Hansson och fortsätter:

– Ändå kändes det som vi hade allt under kontroll. Vi spelade som vi ville spela.

Baeringsson tog 13 returer och var överjävlig under korgarna, Gutenius sänkte fem treor och blev poängbäst på 20 poäng och Eliasson, med förnamnet Jesper, missade inte ett skott på sina 23 minuter och 48 sekunder.

– Hlynur var grym och när de valde att gå in för att putta borta honom öppnade det för våra skyttar. Och William Gutenius gjorde det bra och sköt i fem treor. Men även Jesper Eliasson, Oskar Granat och Mustafa Dibba som också kom in från bänken bidrog, säger Hansson fortsätter:

– Sedan uppträder Challe Barton som en veteranguard. Fast han är ung så ledar han laget. Det här gången var det laget Sundsvall Dragons som vann.

Uppenbarligen.

Kuggarna kuggade i varandra och därmed gjorde man god pr inför mötet mot Malbas på fredag.

Det var ju ett tag sedan Dragons visade upp sig hemma på parketten i Sporthallen.