Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

När starka röster hörs kryper avundsjukan fram

I dag pratas det väldigt ofta i media om att man vill ha politiker som finns med i samhället. Att vi som politiker ska öppna våra ögon och se ur mångas perspektiv.

Men i stället för att se alla individer så väljer politikerna att sitta tryckt på sina positioner och stänga de starka utanför och prata bakom ryggen. Är detta en bra politiker i Sverige 2016?

Den typ av politiker som behövs i Sverige 2016 är Elin Nilsson. Hon är den person som har peppat mig till att jobba med mina politiska uppdrag i dag och det är tack vare henne som jag fått upp ögonen för och insett att det finns politiker med rätta värderingar. Hon har även gett mig möjligheten att få träffa och jobba med några av framtidens politiker, och där kan jag känna mig trygg.

Hon är ute i och ser samhället och ser individer – det är så man bedriver en politik.

Men någonting som gör mig upprörd är när man i stället för att backa denna starka person så väljer man att prata bakom hennes rygg och man väljer att ignorera en person som alltid ser ut att vara stark men som kanske behöver stöd från sina egna.

Vi lever i dag i den normen att avundsjukan alltid är starkast och nu är det en kvinna som yttrar sig vilket sticker ännu mer i ögonen hos dem som istället borde backa henne.

Genom att bygga ett öppnare och starkare Norrland så måste denna norm försvinna, för i ett Norrland 2016 ska det inte vara en möjlighet att vara sig själv – det ska vara en rättighet.

Jag kommer tillsammans med Öppna Moderater och MUF att backa Elin i detta då det behövs fler i politiken som henne.

Jag kommer att fortsätta jobba för ett öppnare Norrland.

Adrian Wahlström

Ordförande Öppna Moderater

Moderat Skolungdoms ansvarig i Västernorrland

Läs mer: Åsiktsstarka kvinnor om männens hat

Elin Nilsson (M) polisanmäler nya hot: "Ingen ska få tysta mig"

Anders Ingvarssons krönika om ST:s granskning av näthatet

Läs fler insändare här:

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel