Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barista i nya fjädrar – förvandlad till rustika restaurang Tuppen

På tre månader har kafé Barista på Storgatan förvandlats totalt.
På måndag öppnar restaurang Tuppen – en restaurang i helt nya fjädrar.

Annons

– Vi är väldigt nöjda, säger barchefen Johnny Nutt.

Man har satsat på en rustik inredning, men också med inspiration från industrin. Ena kortväggen är exempelvis utsmyckad med kopparrör.

I torsdags kväll hade man en VIP-bjudning.

– Det kom ungefär 100 gäster och det gick bra, de verkade gilla stället. Sedan hade vi inte fått allt riktigt klart, men nu har vi helgen på oss att fixa det som återstår och det ska vi hinna, säger Johnny Nutt.

Läs mer: Stängt kafé ska bli restaurang och pub

Han ska driva restaurangen tillsammans med Radek Jackiewicz, som är kökschef, och Alexander Krutys, ekonomi och adminstration.

Tuppen tänker ha öppet sex dagar i veckan och servera både lunch och middag.

Totalt kommer restaurangen att ha 15–20 anställda, inklusive de tre ägarna. Fyra av dem ska jobba i köket.

– Jag hade gärna sett en kock till, men det är svårt att få tag på, säger Radek Jackiewicz.

Han berättar att de jobbat hårt vid sidan av hantverkarna för att få allt klart, inte minst det nya köket.

– Skriv att vi vill tacka våra familjer för att de backat upp oss, uppmanar han.

Stolt är den förstås, tuppen.

Det stora olivträdet som stod i Barista-lokalen är dock borta.

– Nej, vi har burit upp det på andra våningen, och vi var sju personer, berättar Alexander Kurtys och skrattar.

Barista importerade det med flyg från Japan och fick lyfta in det med kran genom ett fönster.

Övre våningen ska bli en lokal för konferenser, vinprovning, födelsedagar och liknande.

Men nu är det premiären på måndag som gäller.

– Ja, äntligen, säger Radek Jackiewicz.

Mer läsning