Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut om ny sporthall i Sundsvall skjuts upp: "Vi har lyssnat på föreningslivet"

Den 28 februari skulle Kultur- och fritidsnämnden i Sunsdvall ha fattat beslut om att påbörja byggandet av en ny sport- och evenemangshallen på Bernerstomten. Men efter dialog med föreningslivet skjuts beslutet nu upp.

Annons

– Vi har lyssnat på de önskemål och synpunkter som framförts kring en ny modern sporthall samt ytterligare träningsytor. En tydlig synpunkt som framkommit är att vi borde se över prioriteringen av vilka nya hallytor som borde byggas först. För att tillmötesgå det önskemålet på ett bra sätt behöver vi nu ett mer konkret underlag. Vi kommer att återkomma med vårt förslag på nya hallytor när ett sådant underlag finns på plats, säger Peder Björk (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundsvall i ett pressmeddelande.

Läs också: Tyck till om nya sporthallsbeskedet här

Tanken var att den nya hallbyggnaden, som beräknas kosta 330 miljoner kronor, skulle börja byggas i början av 2019.

Men nu har majoriteten alltså beslutat att skjuta upp beslutet, som fattades av kommunfullmäktige redan 2013.

För Plus-kunder: Stormöte om nya sporthallen – föreningarna vill att kommunen tänker om: "Måste satsa på bredden"

I tisdagskväll hölls ett stormöte i en konferenslokal i Nordicarena där kommunen bjudit in föreningslivet för att diskutera frågan.

Där framförde många av föreningarna behovet av hallytor utöver den nya sporthallen.

– Historien visar att byggprojekt spårar ur så det känns ju inte som att det hamnar på 330 miljoner kronor. Då måste man satsa på bredden och säkra övriga hallar först, sa Fredrik Hammarström från Selånger fotboll på mötet.

Peder Björk (S), kommunalråd i Sundsvall

För Plus-kunder: Blixtinkallar föreningar till stormöte om nya sporthallen: "Vi ser ett behov"

Åsa Ulander (S), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden säger så här om majoritetens nya sporthallsbesked:

– Vi jobbar redan med olika pusselbitarför att erbjuda hallytor och har full förståelse för att idrottsrörelsen villkunna se en större helhet. Vi väljer därför att skjuta på beslutet om en modernsporthall för att invänta ett mer konkret förslag på hur vi kan skapa merträningsytor i hallar, utöver det förslag som nu finns om en modern sporthall, sägerÅsa Ulander (S).

Mer läsning

Annons