Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eldsjälen Tove från Sundsvall vann stort företagarpris: "Är bara den jag är"

Tove Pallin från Sundsvall prisades på Företagarnas gala i Stockholm – som "årets superstar". Och det är hårt arbete som ligger bakom.

Annons

Tove Pallin (mitten) blev

Tove Pallin skulle kunna beskrivas som en eldsjäl. Hon är vice ordförande i Företagarna Sundsvall, är själv företagare med sitt Seventure (som arbetar med processledning), och arbetar med SFI.

– Dygnet har 24 timmar. Jag nyttjar de timmarna bra. Haha.

Hur mycket arbetar du egentligen?

– Det blir nog närmare 12 timmar om dagen, minst. Jag sover inte så mycket. Jag drivs av engagemang och gör inget som jag inte trivs med. Jag har många bollar i luften. Det är en lyx att hålla på med många olika saker.

Nu vann hon pris som "årets superstar" på Företagarnas gala. Det går till någon som inspirarar andra att tänka nytt.

– Man måste inte göra som man gjort tidigare. Det är viktigt att tänka i nya banor. 2016 kan vi inte göra samma saker som 1965.

Ett konkret exempel är till exempel att hon gjort en verksamhetsberättelse i filmform, och hon beskrivs ha låga trösklar och förklarar själv att hon gärna korsdrar nyttan av både sina erfarenheter från SFI och det egna företagandet.

– Vi har fantastiska resurser inom SFI och jag vill få fler företagare att förstå det. Det är jättehäftigt att ha en fot i varje värld.

– Jag tycker det är så fantastiskt med ideella krafter, inte bara inom vår organisation. De skulle premieras oftare, för utan dem skulle samhället inte fungera så bra som det gör.

Mer läsning

Annons