Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen konkurs för Taxi Drakstaden – anklagelser om falska fakturor

Det blev ingen konkurs för Taxi Drakstaden. Men nu anklagas bolaget för att ha förfalskat fakturor. En polisanmälan förbereds. Taxi Drakstaden hävdar å sin sida att ett protokoll har förfalskats.

Annons

Taxi Drakstaden fortsätter sin verksamhet konstaterar Owe Svensson, ny styrelseordförande i Taxi Drakstaden,  efter förhandlingarna i tingsrätten på tisdagsförmiddagen . Men tvisterna finns kvar.

Efter en dryg timmes förhandlingar i tingsrätten valde bolaget Rese & Logistik, som drev taxiväxeln i Stöde, att dra tillbaka sin konkursansökan mot Taxi Drakstaden.

De kunde inte visa att här fanns en klar och förfallen fordran – som gäller394 614 kronor.

Men tvisten är långt ifrån över.

– Totalt har Taxi Drakstaden skulder till Rese & Logistik samt till några av dess delägare på över en miljon kronor, menar Anders Claesson, revisor och biträde till Rese & Logistik i tingsrätten.

Drakstadens nye ordförande hävdar å sin sida att man har en motfordran på Rese & Logistik på 745 000 kronor.

Växeln i Stöde startades för att serva Taxi Drakstaden. Växeln blev ett eget bolag, Rese & Logistik, men med flera delägare från Drakstaden.

Rese & Logistik menar nu att Taxi Drakstaden i vintras var på obestånd.

– Deras lösning var att i november skicka en faktura på 92 000 kronor, kallad anslutningsavgift. När platschefen i Stöde vägrade betala avgiften fick han gå. För december samt mars–maj kom sedan fler falska fakturor på sammanlagt 300 000 kronor, säger Anders Claesson.

Maria Eriksson, ordförande för Rese & Logistik i Stöde, är besviken.  Bolaget förbereder en polisanmälan mot Taxi Drakstaden.

Owe Svensson på Taxi Drakstaden påpekar att fakturorna har attesterats av Rese & Logistiks ordförande Maria Eriksson och betalats.

– Drakstaden tvingade oss att betala, annars hotades växeln av nedläggning, säger Maria Eriksson.

Drakstadens ordförande hävdar också att en delägare i Rese & Logistik utfärdat fakturor mellan bolagen som saknat grund och att denne också ska ha förfalskat ett protokoll.

Det gäller protokollet från ett styrelsemöte i Rese & Logistik den 13 november. Då beslutades att betala en anslutningsavgift varje månad till Taxi Drakstaden, säger Owe Svensson.

– Vad är det för protokoll? Ingen av oss här från Rese & Logistik har hört talas om det. Det är heller inte undertecknat, säger Anders Claesson.

Parterna ska träffas, men mycket talar för att tvisten hamnar i tingsrätten igen.

LÄS OCKSÅ:

Taxikonflikten trappas upp – Drakstaden hotar med rättsliga åtgärder

Taxi Drakstadens besked: "Vi klarar skolskjutsarna trots avhoppen"

Stödeföretag begär Taxi Drakstaden i konkurs

Mer läsning

Annons