Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klädbutiken Martins återuppstår i höst: "Ville inte sluta sälja"

Efter 37 år stängde klädbutiken Martins i februari tidigare i år. Men nu öppnar den igen – som en pop up-butik hos trädgårdsbutiken Herbanist.

Annons

Läs mer: Klädprofilerna stänger sitt livsverk i Stenstan – efter 37 år

Den kända klädbutiken Martins, som låg på Torggatan i Sundsvall, stängde i början av februari. Då hade butiken haft sin verksamhet öppen i hela 37 år, sedan hösten 1978. Men nu ska butiken öppna igen – om än i mindre omfattning. På fredagar kommer den nämligen återuppstå som en pop up-butik.

– Efter vi stängde butiken i stan har vi fortsatt med hemmaförsäljning eftersom vi kände att vi inte ville sluta sälja kläder. När vi sedan hittade denna lokal blev vi så förälskade i den att vi frågade Erika, hon som äger den, om vi inte kunde få sälja hos henne, säger Eva-Martin Lindberg.

Läs mer: Efter stängningen – så hyllas klädprofilerna på Facebook

Eva-Martin och Martin Lindberg i Herbanist lokaler.

Martin Lindberg säger att lokalen passa bra ihop med kläderna de säljer.

– Vi vurmar för ekologiska kläder som är fairtrade och det rimmar bra ihop med Herbanist. Vi arbetar numera främst med jeans av märket koi som är tidlösa och hållbara, de blir som trotjänare. Det blir spännande och kul att vara här, det känns som att vi kommer trivas, säger han.

De har startat facebook-gruppen "Happy Martins" där de kan meddela om det till exempel blir stängt en dag eller andra händelser. Något datum för första försäljningsdag är inte klart ännu, men det ser ut att bli en fredag någon gång i första halvan av september.

Läs mer: I runda tegelhuset på Skolhusallén odlar Erika Henriksson sin kreativitet

Mer läsning