Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rädd att torglivet ska störa nattsömnen: "Risken är att det blir ett himla liv"

Fler restauranger betyder mera liv och mindre nattsömn. Det menar Kjell Andersson, som bor nära torget. Men han får inte medhåll av andra boende som ST talat med.

Annons

Kjell Andersson har sovrumsfönstret mot Olof Palmes torg och befarar att nattsömnen blir lidande i sommar.

Att det i sommar blir fyra restauranger och ett kafé på Olof Palmes torg väcker blandade känslor hos pensionären Kjell Andersson. Han bor på Varvsgränd, med sovrummet 40 meter från torget.

– Risken är att det blir ett himla liv. Dels när gästerna som ska hem på nattkröken skriker och skränar och dels musiken från restaurangerna. Dessutom är det många bilar som kör ner här mot torget även sent, trots att det tydligt står att det krävs tillstånd för att få göra det. Men det beivras ju aldrig var jag har sett, påpekar han.

Läs mer: De erbjuder 400 platser i kvällssolen på Olof Palmes torg

Att nattsuddarna ibland går in på gården nedanför hans fönster och lättar på trycket är heller inget han tycker är så trevligt.

Men boende på Storgatan 31, alltså precis vid torget, verkar inte oroa sig.

– Nej, jag har sovrumsfönstret mot torget, men fönster som dämpar ljudet mycket så det går rätt bra. Sedan vill jag förstså inte att restaurangernas högtalare ska spela hela nätterna, säger Carina Bengtsson som bor fyra trappor upp.

Att det hörs lite från restauranger får man räkna med, anser hon.

– Ja, bor man mitt i stan så, annars får man flytta ut på landet.

Grannen Margareta Ringström instämmer.

– Det är trevligt med folkliv. Det var lite värre när Harrys hade krog här, men numera sover jag bra. Sedan måste jag få säga att torget blev fantastiskt fint, särskilt uppifrån, säger Margareta Ringström.

Inga-Britt Karlsson i samma hus är också positiv.

– Det är bara trevligt med fler restauranger, jag tror inte att ljudet därifrån blir så farligt.

Mer läsning

Annons