Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsning i Vattjom – de bygger en ny stor bilverkstad

En ny bilverkstad är på gång i Vattjom, och man spar inte på krutet. Anläggningen blir på 500 kvadratmeter. – Kunderna ställer högre krav, så vi vill bygga något i toppklass, säger Marcus Blomqvist.

Annons

En stor satsning för oss och väldigt spännande, konstaterar Peter Nilsson och Marcus Blomqvist, som ska driva den nya Meca-verkstaden i Vattjom.

Han har drivit Statoil-macken sedan 1998 och är tredje generationen i familjen.

– Det var farfar Eugen som tog över macken 1949 sedan dess har den varit i familjebolagets ägo, berättar Marcus Blomqvist, som själv började jobba där efter lumpen 1993.

Han har länge tyckt att deras nuvarande verkstad är för trång.

Men när två grannfastigheter blev till salu för några år sedan fick han chansen.

Han bestämde sig för att satsa, med Peter Nilsson som kompanjon. Denne har jobbat 15 år i BMW-verkstaden i Sundsvall både som mekaniker och senast som verkstadsansvarig.

– För mig är det en gammal dröm att starta något eget. Många tycker nog att jag är tokig som lämnar ett så bra jobb, men för mig känns det här fantastiskt roligt, säger Peter Nilsson.

Att byggstarten dröjt så länge ser inte Marcus Blomqvist som något problem.

– Detaljplanen och bygglovet har tagit tid, men det gör inget. Vi har gjort andra investeringar under tiden, byggt ut butiken och köpt en ny biltvätt, så vi hade ändå inte haft resurser bygga bilverkstaden tidigare. För det här är en stor investering för oss, flera miljoner kronor.

Nu är bygget  av den stora bilverkstaden igång. I bakgrunden syns macken i Vattjom.

Tillsammans har de två bildat det nya bolaget Vattjom Bilcenter som tagit över mackenbolagets verkstadsrörelse och som ska driva den nya verkstaden.

– Det blir väldigt fina lokaler och vi kommer att ha utrustning i premiumklass. Verkstaden får sex portar, lika många arbetsplatser och 6,5 meters takhöjd. Det gör att vi även kan ta in lätta transportbilar och husbilar. Det kan även bli aktuellt att ha kvällsservice för hantverkarbilar, säger Peter Nilsson.

När verkstaden öppnar i början av januari kommer det sannolikt att behövas ytterligare två mekaniker.

– Även kunderna verkar tycka att det här är spännande. Nu när de ser att vi påbörjat bygget, så får vi kommentarer varje dag, berättar Marcus Blomqvist.

Förutom Matforsområdet har den nuvarande verkstaden en del kunder även från Stöde och Sundsvall.

– Jag tror att ännu fler blir intresserade när vi öppnar.

Mer läsning

Annons