Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Startade krogvågen – belönades med Bra gjort för Sundsvall

Restauranglivet i Sundsvall är stekhett. Mycket tack vare André Berglund och Tord Budenberg.
På onsdagsmorgonen belönades de med Bra gjort för Sundsvall.

Annons

Se när André Berglund och Tord Budenberg tar emot Bra gjort för Sundsvall. Från livesändningen av Företagarfrukosten i Stadshuset.

Det är nu tre år sedan de två bestämde de att göra en ny restaurangsatsning i Sundsvall. Resultatet blev Udda Tapas.

André Berglund och Tord Budenberg startade Udda Tapas tillsammans, som blev lite av början på den restaurangvåg som sköljt över Stenstan.

Läs också: De kan bli Årets företagare i Sundsvall – här är alla nominerade

Sedan öppnade André Berglund restaurang Rå och ska snart öppna Nya teatergrillen. Tord Budenberg å sin sida driver restaurangerna Apa och Kung Louie tillsammans med kompanjonen Daniel Sandström och ska även öppna Herr Nilsson.

Dessutom har flera andra nya restauranger tillkommit. Enligt Maria Åslin på Näringslivsbolaget är Sundsvall i dag den restaurangtätaste staden i Norrland.

Läs också: Klart för nästa restaurang – Kung Louie dansar in på Olof Palmes torg

Kommunalrådet Peder Björk konstaterade i motiveringen att stan gått från ett relativt statiskt och magert restaurangutbud till att nu ha elva etablissemang omnämnda i White guide.

– Jättekul att få en sådan utmärkelse, tycker Tord Budenberg.

–Ja, vi vill vara med och utveckla Sundsvall. Sedan kanske utbudet kommer att saneras lite underifrån så småningom, precis som det gjort i Umeå. Så det gäller att hålla kvalitet, säger André Berglund.

■ ■ För mer nyheter om Sundsvall, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning