Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stödeföretag begär Taxi Drakstaden i konkurs – svaret: "De riktar kraven mot fel bolag"

Taxiväxeln i Stöde är nedlagd. Nu begär bolaget som drev växeln Taxi Drakstaden i konkurs eftersom man anser sig inte ha fått betalt. Parterna möts i tingsrätten på tisdag.

Annons

Maria Eriksson och Hans Wiklund har båda lämnat Taxi Drakstaden eftersom de inte fått betalt. Bolaget Rese Logistik, som drev taxiväxeln i Stöde och där de båda är delägare, har begärt Taxi Drakstaden i konkurs.

– Hela historien är fruktansvärt tråkig, suckar Maria Eriksson, ordförande för bolaget Rese Logistik som drev växeln i Stöde.

Bolaget har krav på 75 000 kronor.

– Kravet är oskäligt och det har vi bestridit, säger Ove Svensson, ny ordförande för Taxi Drakstaden sedan halvårsskiftet.

Men hos kronofogden finns fler aktuella betalningsförelägganden mot Taxi Drakstaden. Maria Erikssons bolag Stöde Bud & Taxi kräver drygt 153 000 kronor och kollegan Hans Wiklunds bolag Taxi Holm kräver nära 255 000 kronor. Totalt finns krav på drygt en halv miljon.

– Jag har fortfarande inte fått betalt för juni månad och har därför tvingats sluta på Taxi Drakstaden och nu börjat på Taxi Kurir i stället. Likadant är det med Maria. Vi behöver ju pengarna för att betala våra chaufförer. Men alla andra taxibolag har tydligen fått betalt av Drakstaden för juni, säger han.

Hans Wiklund är också delägare i Rese Logistik i Stöde och satt tidigare i Taxi Drakstadens styrelse.

Delägare i Rese Logistik är faktiskt även Stefan Engman, som var ordförande för Taxi Drakstaden fram till senaste bolagsstämman. Men han vill inte uttala sig utan hänvisar till efterträdaren Ove Svensson.

– Vi har inga krav på oss från Maria Eriksson och Hans Wiklund. I så fall riktar de kraven mot fel bolag. Det är ju Stödeföretaget Rese Logistik de ska ha betalt av, det är dit pengarna från Sundsvalls kommun gått för skolresorna som vi sköter, säger han,

Hans Wiklund och Maria Eriksson menar att det var så tidigare.

– Men för juni lyckades Taxi Drakstaden styra om pengarna till sig, så de kom aldrig till Rese Logistik. Hade de pengarna kommit dit så hade vi förstås fått betalt, säger Hans Wiklund.

För Maria Eriksson är det extra ledsamt att växeln i Stöde, som startades bara för drygt ett år sedan, nu lagts ner. Från 1 augusti anlitar Taxi Drakstaden ett bolag i Hudiksvall.

– Verksamheten i Stöde fungerade inte alls. Kompetens saknades och det fanns stora brister i redovisningen. Nu har vi ett erfaret bolag i Hudiksvall och det fungerar utmärkt, anser Ove Svensson.

Maria Eriksson håller inte alls med.

– Vi hade personal som jobbat i växeln i åratal och skolområdescheferna var väldigt nöjda.

Hans Wiklund inflikar:

– Taxi Drakstaden anlitade ju Hudikföretaget tidigare, men de hade problem med att hitta här uppe, så det ska bli intressant att se hur det går.

Mer läsning

Annons