Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta en titt – ny restaurang öppnar på "krogtorget": "Tror vi kommer locka folk till varandra"

Snart är det dags för ännu en restaurang på Olof Palmes torg. Vezzo är nämligen inne på sin slutspurt och öppningen är inte långt borta.

Annons

TV-klippet: Se bilder inifrån Vezzo och hör vad delägaren Wisam Gharzoul säger om planerna för restaurangen.

En ny stor uteservering är på plats mitt på det nya "krogtorget", Olof Palmes torg, och vittnar om att en ny restaurang är på väg att öppna. Det blir den fjärde på torget och det handlar om den italienska restaurangen Vezzo. Wisam Gharzoul är ordförande för Vezzo AB.

- Vezzo är en italiensk restaurang, som bland annat kommer servera pizza, pasta, sallad och antipasto. Vi är en vardaglig, avslappnad restaurang som har öppet för lunch och middag alla dagar. Hit ska man gå när man inte orkar laga mat hemma, säger han.

Läs mer: Umeå-företag startar restaurang på Olof Palmes torg

Wisam Gharzoul, delägare i Vezzo, ser fram emot öppningen.

Vezzo även restauranger två restauranger Umeå och en i Östersund. Restaurangen i Sundsvall blir alltså deras fjärde och hamnar i Marinas gamla lokaler.

– Sundsvall är inte så långt ifrån våra andra restauranger och när möjligheten dök upp att öppna något i Sundsvall nappade vi direkt.

Läs mer: Olof Palmes torg: Så blir Sundsvalls nya matmecka – med 400 platser i kvällssolen

Men i och med restaurangen Kung Louie ett stenkast bort, blir inte Vezzo ensamma om att servera pizza och pasta på torget.

– Visst att de kanske har liknande produkter, men vi kan bara fokusera på vårt eget och tro på det vi gör. Jag tror snarare att vi kommer locka folk till varandra och hjälpas åt på det sättet, säger Wizam Gharzoul.

En del av inredningen i restaurangen.

Arbetet med restaurangen har tagit lite längre tid än vad de hoppades. I en intervju i maj sa Wisam Gharzoul att de siktade på att öppna Vezzo i Sundsvall innan midsommar, något som alltså inte gick vägen.

– Vi har arbetat hårt för att bli klara. Jag har haft mycket att göra med restaurangerna i Umeå och Östersund också så egentligen borde jag vara helt slut. Men jag tror jag går på något slags adrenalin nu när det börjar närma sig öppning här i Sundsvall, säger han.

Istället hoppas Wizam Gharzoul att de ska kunna öppna i morgon, lördag.

– Det är vår förhoppning att vi ska ha öppnat i morgon, sen får vi se om det händer något som gör att det inte är möjligt, säger han.

Läs mer: Fem nya uteserveringar i Sundsvall – här är listan över samtliga

Wisam Gharzoul

Mer läsning