Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxikonflikten trappas upp – Drakstaden hotar med rättsliga åtgärder

"Växelbolaget i Stöde har inte betalat ut vissa ersättningar till flera av våra taxiföretag, där överväger vi att vidta rättsliga åtgärder." Det säger nu Taxi Drakstadens ordförande Owe Svensson.

Annons

Owe Svensson, ny ordförande för Taxi Drakstaden.

Under tisdagen sker förhandlingar i tingsrätten sedan växelbolaget Rese Logistik TRP Stöde ansökt om att försätta Taxi Drakstaden i konkurs. Orsaken är en ekonomisk fordran på 75 000 kronor som man anser sig ha på Drakstaden.

Men nu trappas konflikten upp, Owe Svensson svarar med att Drakstaden i sin tur kan vidta rättsliga åtgärder mot Rese Logistik.

Läs mer: Stödeföretag begär Taxi Drakstaden i konkurs

Han vidhåller samtidigt att Drakstaden inte är skyldig vare sig Rese Logistik eller de nu avhoppade taxiföretagen Stöde Bud & Taxi och Taxi Holm några pengar.

Däremot menar han att Rese Logistik i vissa fall inte ersatt andra flera taxiföretag inom Drakstaden för transporter de utfört.

– Det är växelbolaget som sköter utbetalningarna till taxiföretagen. Men från början av året försämrades redovisningen och månadsavräkningarna upphörde. Det gjorde att vi i juni tvingades att säga upp avtalet med Rese Logistik, så att samarbetet upphörde den 31 juli, säger Owe Svensson.

Att det nu finns betalningsförelägganden mot Drakstaden hos kronofogden på en halv miljon har inget med Taxi Drakstadens ekonomi att göra, påpekar han.

– Inte alls, vi har en positiv ekonomi med ett eget kapital på 150 000 kronor och prognosen i år är ett resultat på 200 000 kronor. De där kraven är felaktiga och irrelevanta, menar Owe Svensson.

Läs mer: Taxi Drakstadens besked: "Vi klarar skolskjutsarna trots avhoppen"

Mer läsning

Annons