Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Näsman om bröderna Samuelssons troliga klubb: "En fantastisk förening på alla sätt och vis"

Johan och Anton Samuelsson lämnar Granlo BK och mycket talar för att de hamnar i Alperna och Unihockey Tigers.
En som inte bara har koll på brödernas framfart utan även den schweiziska klubben är Magnus Näsman.
– Det är en fantastisk förening på alla sätt och vis, säger han.

Magnus Näsman var i Schweiz i två vändor. Först som spelare i slutet av 90-talet, sedan som spelande tränare efter millennieskiftet i klubben som då hette UHT Zäziwil.

– Det var ett jättebra äventyr i ett fint land. Det är en välskött förening som skötte sina åtaganden, säger Näsman.

Vilken nivå tycker du att den schweiziska ligan håller?

– Jag skulle säga ungefär toppen på Allsvenskan, botten av SSL. Jag hade trott att Schweiz skulle ta större steg och komma närmare Sverige på landslagsnivå, men kanske har de för lite bredd, säger Näsman.

Marc Dysli är sportchef i Unihockey Tigers och han känner både Magnus Näsman och bröderna Samuelsson.

– Jag känner båda sedan min tid i IBK Dalen. Självklart är vi intresserade av dem, men det finns det andra föreningar i Schweiz som är. Och alla klubbar i Sverige, säger Dysli.

– Det är inget snack om att Johan Samuelsson är en av världens bästa spelare. Vi har snackat ganska mycket och hoppas på en lösning till veckan. Ingenting är påskrivet, men jag har en bra känsla, säger schweizaren som spelade tillsammans med Magnus Näsman i Zäziwil innan han flyttade till Umeå och representerade IBK Dalen under fem säsonger.

– Jag var där mellan 2004 och 2009 och spelade med Johan och Anton och Robin Nilsberth och John Lehnberg var också där då. Det är en liten fördel vi har i Tigers, att jag känner dem och att de litar på mig. Det är en vänskap vi har som jag absolut inte vill förstöra.

Hur mycket tror du att en sådan som Johan Samuelsson kan tillföra er och schweizisk innebandy?

– Johan skulle tillföra jättemycket, som spelare och ledare vid sidan om planen. Jag vet hur båda killarna är och de är jättebra. Johan är en stor stjärna, men han beter sig inte som en sådan och det är viktigt för oss och vår förening. Vi är kanske lite lika både Granlo och Dalen på det sättet. Om vi skulle få dem skulle det vara jättebra för oss och att få hit Sveriges landslagskapten skulle vara en stor sak för oss.

I Schweiz är både cupen och ligan viktig.

– Ligan är självklart viktigast, men cupen är en stor sak här nere. Vi var i final förra året och med Johan och Anton skulle vi kunna ta ett steg till och kanske vinna något, säger Marc Dysli.

Till veckan lär beskedet komma. Om, eller att, bröderna Samuelsson byter Granlo BK mot Unihockey Tigers.

Läs mer: Nu tappar Granlo BK sin världsstjärna. (17 mars 2016)

Läs mer: Johan Samuelssons agent: "Han är The Real Deal". (17 mars 2016)

Läs mer: Näste Samuelsson lämnar Granlo BK. (18 mars 2016)

Läs mer: Bröderna Samuelsson på väg till Schweiz – det här kan bli deras nya klubb. (18 mars 2016)