Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Näsman såg rött efter förlust

Granlo behövde tre poäng för att hänga på i tabelltoppen.
Men förlorade med 6–1 hemma mot Älvsjö.
Då sågade tränaren Magnus Näsman insatsen.
Jag är riktigt besviken på gruppen. Det är sorgligt, säger han.

Granlo låg under med 4–0 inför den sista perioden.

Trots att laget skjutit 29 skott mot Jonas Olof Örnefalk i Älvsjömålet.

Och trots ett antal ribbskott, stolpskott och en straff var Älvsjönollan alltjämnt intakt.

De hade en jävligt bra målvakt med tur. Man blir less, vi hade lika gärna kunnat leda matchen, säger forwarden Jonathan Rahmkvist, som var en av många som satte Örnefalk på prov.

Då försökte Magnus Näsman gjuta nytt mod i sina spelare genom att flytta fram laget och sätta hög press direkt i den tredje perioden, men det fick inte önskad effekt.

I den sista perioden gör vi årets sämsta insats. Det finns inte att man kan spela med huvudet så mycket under armen som vi gör då, säger Näsman.

Han fortsätter:

Vi tar fyra-fem idiotiska utvisningar och då är det helt omöjligt att vända en sådan här match.

Och det var i spel i numerärt överläge som ett grymt effektivt Älvsjö kunde utöka sin ledning till 5–0 efter drygt fem minuter.

De har en storspelande målvakt som gör det riktigt bra, men de får göra enkla mål också och vi vill inte göra skitjobbet, säger Näsman, som hade hoppats på att få revanch efter den svidande 11–3-förlusten i premiären mot Älvsjö.

I stället ger vi dem tre poäng.

Granlos Johan Nord reducerade till 5–1 efter 13 minuter och i ett sista försök att hämta in underläget tog laget ut målvakten direkt efter målet.

Då drog hemmalaget på sig nya utvisningar och Älvsjö kunde definitivt punktera matchen med en och en halv minut kvar.

Och som om förlusten inte vore nog drabbades Granlo av flera skador under matchens gång.

IBK Dalen-lånet Robin Nilsberth fick kliva av efter två byten på grund av en ljumskskada.

Jag skulle göra en riktningsförändring när det drog till. Nu får jag kolla med vår sjukgymnast i Umeå i morgon, men det ser inte ljust ut, säger han, som därmed kan ha spelat färdigt i Granlo för den här gången.

Christoffer Svensson fick bäras av planen i mitten av den andra perioden med en befarad knäskada och John Wedin och Niklas Ek fick båda kliva av efter incidenter i den sista perioden.

Magnus Näsman:

Det var viktiga poäng som stod på spel i dag. Det är långt till toppen och som det ser ut nu lär vi bli ett mittenlag... om vi tar tag i bitarna igen.

1–0 (3,35) Göran Fast, 2–0 (18,00) Markus Falk. 3–0 (09,41) Joakim Wiklund, 4–0 (16,04) Johan Eriksson. 5–0 (05,11) David Sjöbom, 1–5 (12,46) Johan Nord, 1–6 (18,30) David Bergman.

36–28 (13–4, 16–9, 7–15)

Robert Olofsson, Carl-Johan Öman.

228.