Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Näst dyraste huset i Sundsvall har nu sålts

Bostadspriserna i Sundsvall har fortsatt uppåt i höst.
Snittpriset för villor nådde nu för första gången över 2 miljoner kronor.
– Säger du det, vad roligt för villaägarna, tycker mäklaren Michael Trolle.

Annons

Han sålde nyligen den näst dyraste villan hittills i Sundsvall, nämligen Baldersvägen 34.

Utgångspriset för det 368 kvadratmeter stora huset var 8,9 miljoner kronor. Trolle vill inte avslöja slutpriset, men sannolikt blev det lite lägre.

– Ja, så är det, bekräftar han.

Köparen är en tidigare Sundsvallsbo, en återvändare.

Det är färska siffror från Mäklarstatistik som visar att perioden augusti–oktober innebar ett nytt rekord och det med råge. Snittet för de 110 villorna som såldes i Sundsvall var nämligen drygt 2,2 miljoner kronor.

Köpesummorna blev i snitt precis dubbelt så höga som taxeringsvärdena. Det innebär en prisökning med fem procent jämfört med perioden maj–juli och 20 procent högre än under augusti–oktober i fjol.

Det är dock inte alls säkert att fastigheten på Baldersvägen 34 ingår i deras statistik, eftersom Mäklarstatistik sållar bort fastigheter som avviker för mycket.

Men under hösten har också ett par andra dyra villor i sålts, framför allt Gustav Adolfs väg 4 som gick för 6,3 miljoner och Rådhusgatan 45, vars utgångspris var sex miljoner.

Prisökningarna beror förstås på bostadsbristen, och på att priserna i Sundsvall trots allt är relativt låga.

Nyproduktionen av lägenheter bidrar också till högre prisnivåer rent allmänt.

Och framför allt bidrar de till att bostadsrätterna fortsätter att stiga kraftigt. De 70-talet lägenheter som Lillskär och Skanska sålt har ju ett snitt klart över 30 000 kronor per kvadrat.

Totalt såldes dock 326 lägenheter under augusti–oktober för i snitt 14 557 kronor per kvadrat. Det var 11 procent mer än under maj–juli och 32 procent högre än förra hösten.