Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nästan en timmes letande efter parkering – aldrig mer Stenstan

Nyligen fick jag, som delvis är handikappad men inte får handikapptillstånd, cirkulera i minst 45 minuter för att hitta en parkeringsplats i centrala Sundsvall. Jag hade en tid att passa. Ska jag behöva åka flera timmar i förväg för att hinna? Förr kunde jag alltid hitta en parkeringsplats nära, nästan alltid på Fisktorget.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Något har hänt de senaste månaderna. Priserna har höjts rejält, månadsbetalning har försvunnit, det är kortare parkeringstid på många ställen, bilisterna är arga. Resultatet har blivit att det kostar lika mycket per dag att stå mitt i city som långt ifrån eller i parkeringshuset en bit därifrån. Det har många upptäckt. Så de som jobbar i city parkerar så nära som möjligt. Och parkeringshuset är tomt. Som förut var fullt. Det är för långt för mig att gå därifrån.

En hotellbåt kommer och tar parkeringar för de som arbetar. Utan nya parkeringar. Till svar säger ni "inga problem, hotellgästerna parkerar på natten". Men inte är de borta när jag kommer till jobbet klockan 7.00. Om det byggs parkeringar utanför city spelar ingen roll för många kan inte gå så långt.

Stenstan stänger mer och mer för shopping, och det är väl inte konstigt. Kan ni inte förutse något? Ni bara motarbetar oss som måste ta bilen till stan. Alla kan inte åka buss eller cykla.

Hädanefter går bilen rakt ut till Birsta från Matfors och jag slipper åka in till stan. Det finns inte längre några butiker i stan som inte finns i Birsta. Och det finns alltid parkeringar och gratis dessutom.

En som hellre handlat i stan förut

Läs också:

Parkeringar kostar – jag vill inte betala för din bekvämlighet

Sundsvallssnobbarna ratar sin vackra stad och är för fina för bussen

En tusenlapp i månaden för parkering är galet – sätt in fler bussar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel