Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Näste Samuelsson lämnar Granlo BK: "Vill köra vidare på högsta nivå"

På torsdagsmorgonen kunde ST-sporten berätta att Johan Samuelsson lämnar Granlo BK.
Nu står det klart att storebror Anton gör samma sak.
Nästa säsong kan bröderna ändå spela tillsammans.
– Klart att det är ett alternativ, säger Anton.

Landslagskaptenen Johan Samuelsson har gjort sitt i Granlo BK för den här gången och är högaktuell för en flytt till Schweiz samtidigt som han jagas av flera toppklubbar i SSL.

LÄS MER: Nu tappar Granlo BK sin världsstjärna – högaktuell för internationellt äventyr

LÄS MER: Johan Samuelssons agent: "Han är the real deal"

Samtidigt väljer nu hans ett år äldre bror, nyckelspelaren Anton Samuelsson, att också lämna GBK.

– Det känns jättejobbigt på ett sätt, men samtidigt är det ett hyfsat läge att lämna. Granlo måste bygga någonting nytt och sedan kanske jag kan haka på igen senare. Jag tror på "Manken" (tränare Magnus Svensson) och hoppas att han får stöd av andra i stan som också vill se SSL igen, säger Anton och fortsätter:

– I sommar blir jag pappa för första gången så det passar ganska bra att flytta, om man ska göra det någon gång så passar det bra nu.

Forwarden vill nu fortsätta elitkarriären i en annan klubb.

– Jag har haft en del problem med kroppen den här säsongen, men sedan Karlstadsmatchen har jag inte känt något och jag känner mig säker på att problemen inte kommer att komma tillbaka. Därför känns det inspirerande att köra vidare på högsta nivå, säger Samuelsson.

Ett alternativ är att han gör lillebror Johan sällskap i en ny klubb nästa säsong.

– Klart att det är ett alternativ. Det vore kul om det gick att lösa. Men det är mycket som ska falla på plats och ingenting är klart än, säger Anton Samuelsson.