Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nathaliestipendium till skolidrott i Bredsand

Ett inbjudande sorl hörs i Opalens entré. Här doftar glögg och pepparkakor.
Folk i olika åldrar har kommit för att fira Nathalie Rönnqvists födelsedag. Och för att få veta vem som är årets Nathaliestipendiat.

Nathalie är med och firar fast hon inte är det. Det måste betyda något för allmänheten när så många kommer, ler mamma Jane Rönnqvist.

Kvällen bjuder på många skratt och varma applåder.

Det är fem år sedan, så det är jubileum. Vi har det här i glädjens tecken, det är en härlig grej med sådan uppslutning. Det gör att man orkar vara positiv, säger Jane Rönnqvist.

Små lampor glittrar som tusen stjärnor bakom Mathilda Åström och Kalle Gunnarsson när de framför den specialskrivna låten Nathalie på ett alldeles fantastiskt sätt.

Efter uppträdandet delas fyra stipendier om sammanlagt 28 000 kronor ut.

Alla stipendiater är inskickade av allmänheten, det ger mer - gör att det blir med hjärtat, säger Jane Rönnqvist.

Vi lyssnar på folket här i Njurunda och får veta vilka som ställt upp för ungdomarna och har idéer, säger Kjell Rönnqvist.

Maria Öhman är tränare och jobbar för att bevara Dyket, hon får 4 000 kronor. Njurunda scoutkår tilldelas 5 000 kronor, Ann Danielsson tar emot 4 000 kronor och Skol-IF i Bredsand har numera 15 000 kronor extra till sin verksamhet.

Det är skönt att eldsjälarna finns, vi vill att de ska fortsätta brinna och stötta ungdomarna, säger Jane Rönnqvist.

Ann Danielsson, idrottslärare och den som dragit igång Skol-IF, stoltserar plötsligt med två diplom.

Det är jättekul. Jag visste att jag skulle hit och att Skol-IF skulle få en slant, men så här mycket... och att jag fick själv också, säger hon med ett brett leende.

Skol-IF i Bredsand drog igång för att så många ungdomar ville ha mer idrott. Gympasalen stod tom och i två och ett halvt år har Ann Danielsson nu hållit i pingisträningar, innebandyövningar och fotbollsmatcher efter skoltid, tre dagar i veckan.

Det ger resultat och barnen lär känna varandra över klassgränserna.

Och pengarna kommer väl till pass. I dag är det mest killar på träningarna.

Tjejerna vill ha dans men det kostar att ta in en danslärare, att rida och åka skidor kostar också.

Nu blir det mer ridning, dans och Nolbybacke för Bredsandsbarnen.