Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nattisverksamheten på väg till Lövträdet

Lövträdets lokaler i Ånge blev förskola igen under januari. Och snart är det möjligt för kommunens natt-förskola, nattis, att flytta in.

– Vi håller på att installera nya brandlarm och göra nya säkerhetsrutiner som måste godkännas. Men förhoppningen är att kunna flytta in nattiset inom några veckor, säger Candra Sund Svensson, förskolechef på Ånge kommun.

Nattiset på förskolan Parkbackens avdelning grankotten, med sina 14 platser, kommer då att flyttas till Lövträdet.

– Den vanliga enavdelningsverksamheten på dagtid är redan i full gång, och inom kort kommer vi kunna öppna förskoleverksamheten under obekväm arbetstid där också, säger Canna Sund Svensson.

LÄS MER: Lövträdet i Ånge kommer bli förskola igen

Anledningen till att Lövträdet endast får en avdelning är till viss del på grund av att nattiset ska flytta in där, menar Canna Sund Svensson, men också på grund av att det inte finns så många tillgängliga lokaler som skulle passa.

– När det är två avdelningar kan man samverka mer, men Lövträdet ligger så nära en annan förskola, så vi tror att man kommer att kunna samarbeta mycket ändå, säger Canna Sund Svensson.

LÄS MER: De får flytta till nya förskolan i Ånge

I dagsläget finns det en del som utnyttjar nattiset på Parkbacken, med det finns fortfarande platser tillgängliga.

– Vi ska annonsera om nattiset när det är i gång, det finns säkert fler med behov, säger Canna Sund Svensson.