Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nätverk Timrå är nya utmanare

– Vi tar vid där skolupproret tog slut och vi kommer att gå till val på en satsning på skola, vård och omsorg. Det säger Lotta Borg, talesperson för nya partiet Nätverk Timrå.

Ett nytt politiskt parti har skådat dagens ljus i Timrå. Partiet kallar sig Nätverk Timrå och lanserades officiellt på fredagen då man presenterade sig för massmedia.

Partiet består till största delen av avhoppade socialdemokrater.

Efter den interna sprickan i partiet har gruppen valt att stiga åt sidan och i stället bilda ett eget parti.

– Vi kan inte ha en politisk situation där företrädarna för olika partier inte kan samtala och samverka i de viktigaste politiska frågorna. Vi vill bo i en trygg kommun där skola, vård och omsorg prioriteras, säger Lotta Borg från Rosböle i Söråker.

Lotta står som nummer ett bland de nitton namngivna kandidaterna på den kommunlista som partiet lanserar.

Lotta Borg var en huvudpersonerna i det skoluppror som blossade upp i Timrå under förra året. Som socialdemokrat ställde hon tidigare upp som motkandidat till Ewa Lindstrand i det då gemensamma partiet.

Nätverk Timrå säger att man inte är bundet till något av de traditionella politiska blocken. Man väljer att arbeta med sakfrågor i kommunen.

– Jag kommer att rösta på socialdemokraterna i riksdagen men här i kommunen har jag valt en annan väg, förklarar Robert Thunfors från Tynderö och nummer två det nya partiets lista.

Ryktet om ett nytt parti från utbrytargruppen i Timrå har gått en tid, men hittills har det förnekats.

– Det har varit en lång process och vi har varit lite försiktiga. Nu finns vi registrerade och 1000 röster och därmed fem mandat är vårt mål vid valet i höst, säger Robert Thunfors och Lotta Borg nickar instämmande.

Nätverk Timrå vill gärna hävda att man är ett ungt parti. Bland de första åtta namnen på listan är snittåldern 37 år.