Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nätverk Timrå tror på framtiden

– Folk tycker att vi satsar på rätt lokalfrågor och vi känner oss stärkta inför den närmsta mandatperioden.
Lotta Borg är fylld av tillförsikt och övertygad om att hennes parti Nätverk Timrå kommer att växa, oavsett valresultat.

Timrås eget lokalparti Nätverk Timrå har funnits i fem månader. Det var den 11 april som den nya politiska grupperingen lanserade sig officiellt.

Nätverk Timrå består till största delen av avhoppade socialdemokrater. Efter den interna sprickan bland sossarna valde gruppen att stiga åt sidan och i stället bilda ett eget parti. Man säger att man inte är bundet till något av de traditionella politiska blocken. Man väljer att arbeta med sakfrågor i kommunen.

– Vi kan inte ha en politisk situation där företrädarna för olika partier inte kan samtala och samverka i de viktigaste politiska frågorna, uttrycker sig Lotta Borg, talesperson för Nätverk Timrå.

Lotta Borg från Söråker står som nummer ett bland de nitton kandidaterna på partiets kommunlista. Robert Thunfors från Tynderö är nummer två på listan.

Partiet har gått till val på lokala frågor om skola, vård omsorg och kommunens ekonomiska fördelningspolitik.

Med små resurser och begränsad budget har Nätverk Timrå försökt satsa strategiskt under valperioden.

– Vi är ett ungt parti på flera sätt och har jobbat mycket med sociala nätverk och på platser där ungdomar vistas. Det känns som vi har nått ut med våra budskap, säger Lotta Borg.

Den nya tidens sätt att se på saken är att partiets färska facebook-grupp fick 1750 "gilla" när den nyligen öppnades.

Nätverk Timrå har satt upp 1000 röster och fem mandat som ett mål i valet.

– Även om vi inte når fram dit så känner vi oss stärkta och jag är övertygad om att vi kommer att växa. Vi känner at tvi behövs, konstaterar Lotta Borg.