Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nätverk Timrå vill inte rädda Timrå IK

Nätverk Timrå säger bestämt nej till att rädda ortens hockeylag med skattepengar.
– Vi kommer inte att sitta på läktaren och titta på när de andra partierna prioriterar elitseriehockey i stället för skola, vård och omsorg, skriver man i ett pressmeddelande.

Just nu pågår ett febrilt arbete för att rädda hockeylaget från konkurs.

Men Nätverk Timrå står fast vid sitt tidigare nej till ett räddningspaket.

– Det är anmärkningsvärt hur frågan har hanterats. Vi har inte fått någon information om förhandlingarna som pågår, även fast Ewa Lindstrand (S) gång på gång påstår att det är kommunstyrelsen som förhandlar. Där nätverket som fjärde största parti har en ledamot, menar Robert Thunfors, talesperson för Nätverk Timrå.

Nätverket anser inte att det är rimligt att köpa en elitseriehall för 15 miljoner kronor. Man pekar på det faktum att nära hälften av niondeklassarna i kommunen inte klarade målen förra året.

Nu vill nätverket få till stånd en oberoende utredning av turerna kring Timrå IK.

– I den utredning vi önskar, vill vi bland annat att alla pengar, bidrag, indirekta/direkta stöd från kommunala nämnder samt sponsring av kommunala bolag redovisas. Dessutom ska utredningen få i uppdrag att analysera vad Timrå IK har gett kommunen i övriga effekter, exempelvis marknadsföring/PR, inflyttning av nya medborgare, skatteintäkter samt eventuellt skapande av arbetstillfällen, säger Robert Thunfors.

Nätverket har för avsikt att överklaga alla beslut som berör kommunens agerande mot Timrå IK.

– Vi kommer med stöd av laglighetsprövningsrätten i kommunallagen begära omedelbart verkställighetsförbud i förvaltningsrätten. Vi utesluter inte att driva frågan ända till högsta förvaltningsdomstolen. Vi värnar om skattebetalarnas pengar, skola, vård och omsorg, understryker Robert Thunfors.