Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nause: "Det ska vara något extra"

På fredagskvällen spelar Nause i Sundsvall och låtskrivaren Daniel Gidlund som sjunger på duons superhit "Made of" är från stan.
– Han är en av Sveriges bästa musiker, säger Jacob Criborn.

Nause är en houseduo bestående av Jacob Criborn och Leonard Scheja. De turnerar världen över och har de senaste åren mest spelat på stora festivaler.

Nu ska de ut på en omfattande klubbturné som de kallar Follow the Light Tour – Part One. Premiären är på Oscar Matsal & Bar på fredagskvällen.

Är ni nervösa?

– När man gör något nytt finns det alltid lite nerver med i bilden, säger Jacob Criborn.

Det är inga duvungar vi pratar om men det var ett tag sedan de spelade på klubb.

– Vi kommer att anpassa klubbarna efter hur vi vill ha det. Vi vill göra det snyggt och det ska kännas som något extra för de som kommer, säger Leonard Scheja.

De påpekar att det är annorlunda från att spela på festival.

– Där ser alla scener likadana ut men nu ser det olika ut. Vi har haft ritningar från alla ställen för att det ska vara enkelt när vi kommer, säger Jacob Criborn.

– Men mestadels handlar det om musiken. På klubb blir det en annan intensitet och man kan köra i två timmar utan att någon scenvakt står och flåsar en i ryggen, säger Leonard Scheja.

Det finns ingen riktig anledning till varför premiären är i Sundsvall, men de har ändå en stark koppling till staden.

Producenten Daniel Gidlund har skrivit flera låtar med gruppen och är den som sjunger på duons superhit "Made of".

– Han är en av Sveriges bästa musiker och vi har fortfarande kontakt med honom och har mycket med varandra att göra. Det är en långvarig relation, säger Jacob Criborn.

I Sundsvall kommer Nause att premiärspela den nya singeln "Follow the light".

– Det är en Tiago-låt, glad dans. Det är kanske inte den klassiska radiohiten, men den är lite i det stuket som passar på en klubb, säger Leonard Scheja.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter