Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nazismens rötter i SD hotar vår demokrati

Allt för många svenska medborgare sympatiserar med och röstade på SD vid förra valet. Jag är övertygad om att en stor majoritet av dem som sympatiserar med och röstade på SD vid valet 2014 inte vet att partiet har sina rötter i nazismen.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Jag tror att många människor köper SD:s skrämselpropaganda om att invandrare och flyktingar kostar oss skattebetalare för mycket pengar och att de tar jobb från svenskar. 1988 lade ett så kallat skinhead, en ökänd nazist och en före detta SS-veteran grunden för SD. Några år senare brände SD-medlemmen Jan Bengtsson judiska böcker på bål iklädd nazistuniform.

Nazisternas folkmord började med eutanasiprogrammet, som betyder barmhärtighetsdödande. 1939 gav Hitler order om massmord på handikappade och psykiskt sjuka tyskar. Nazisterna började döda nyfödda, småbarn och barn upp till tolv år med Downs syndrom, cerebral pares och andra handikapp.

Vid Nürnbergrättegången 1945-46 kom man fram till att nazisterna hade mördat 275 000 handikappade tyskar genom eutanasiprogrammet.

Hitler är död, men nazismen lever vidare och växer sig stark i Sverige. NMR, Nordiska Motståndsrörelsen, är ett nazistiskt parti och ett synligt hot mot våra mänskliga rättigheter och vår demokrati. NMR-medlemmar håller i sköldar med den nazistiska symbolen Tyrrunan på och bevisar då att de är nazister eftersom Hitlers närmaste män bar samma symbol på sina nazistuniformer.

Sverigedemokraterna är ett än större hot mot våra mänskliga rättigheter och vår demokrati eftersom det är svårt att se att partiet har sina rötter i nazismen. Det är min personliga åsikt, och jag anser att SD vill avskaffa våra mänskliga rättigheter och vår demokrati.

Sann demokrat

Läs även:

Sofia Mirjamsdotter: Varför skulle Mattias Karlsson be om ursäkt?

SD:s koppling till nazismen högst reell – vi behöver strida mot orättvisor, inte mot invandrare

Dags att be Jimmie Åkesson och SD om ursäkt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel