Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedläggningen kom inte som en stor överraskning

"Tystnaden har talat sitt tydliga språk".

Ingrid Nordstrand, regionchef på Unionen, blev måttligt överraskad när Focus CRS nu på förmiddagen meddelade att de till följd av konflikten väljer att avveckla hela sin verksamhet i Fränsta.

Annons

Unionen hade nu på morgonen ett inplanerat diskussionsmöte med de strejkande medlemmarna och inbjudna politiker från Ånge kommun samt riksdagsledamot Ingemar Nilsson, (s).

Samtalen skulle bland annat handla om "den svenska modellen" och om schyssta arbetsvillkor.

Men bara fem minuter in i diskussionerna nåddes Ingrid Nordstrand, regionchef på Unionen, av meddelandet om att Focus CRS tänker avveckla hela sin verksamhet i Fränsta.

– Det känns som att de skyller avvecklingen på oss och dessutom far de med osanning i pressmeddelandet, säger Ingrid Nordstrand och syftar på att Focus går ut och säger att majoriteten av de anställda inte vill ha något kollektivavtal.

– Det är beklagligt att de inte satt sig in i vad ett kollektivavtal innebär och vi hade naturligtvis hoppats att de skulle ta sitt förnuft till fånga, säger hon.

Medlemmarna har varit väl införstådda i vilka scenarion som kunde uppstå - varav just nedläggning var ett av dem.

– Visst är jag lite chockad, men det här känns ändå som en seger för oss. Vi har visat vad vi vill och tagit ställning för bättre arbetsvillkor, säger Frida Niemi, anställd vid Focus.