Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedskärningar i Timrå

Timrå kommun meddelade häromdagen att upp till 100 anställda kan komma att få gå inom socialförvaltningen och barn- och utbildningsförvaltningen – det vill säga vården, skolan och omsorgen. Detta som en följd av att skatteunderlaget beräknas vika de kommande åren. Ännu har det inte preciserats hur nedskärningarna kommer att slå, men klart är att det kommer att påverka kärnverksamheten.

Precis som för Sundsvalls kommun, som också tvingats dra ned som en följd av lågkonjunkturen, kan man undra hur det stått till med långsiktigheten i budgetarbetet? Borde det inte att gå och hitta en nivå av anställda som går att hålla över konjunkturcykeln – i stället för att avskeda folk i nedgång och nyanställa i uppgång?

Timrå kommun räknar också med ett sjunkande elevunderlag de kommande åren, något som riskerar att få till följd att man sitter med flera skolor med väldigt få elever. Ett inte särskilt effektivt användande av skattebetalarnas pengar.