Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedsläpp

Timrå IK–Färjestads BK
Eon Arena 16.00

Det finns flera frågetecken i truppen inför dagens match. Under morgonens träning kommer några öden att avgöras. Helt klart är dock att Pär Styf inte spelar den här matchen heller. Det är tveksamt om följande spelare kan delta: Robin Jonsson (har en rejäl halsinfektion), Mikko Lehtonen (har varit långtidskrasslig), Timo Pärssinen (tvingades lämna isen i torsdags på grund av ryggsmärtor) och Tomas Skogs (som fick en smäll på ett knä sist och tvingades stå över träningen i går).

Långtidsskadade Mikael Johansson och Peter Nordström missar matchen. I övrigt är truppen intakt.

(preliminär laguppställning)

Johan Backlund (Magnus Åkerlund).

Eric Moe, Kimmo Lotvonen – Anton Axelsson, Johan Andersson, Oscar Sundh.

Tomas Skogs, Dennis Persson – Timo Pärssinen, Håkan Bogg, Fredrik Hynning.

Erik Andersson, Sebastian Erixon – Petr Tenkart, Mika Pyörälä, Björn Svensson.

Anton Lander, Jesper Samuelsson, Magnus Pääjärvi-Svensson.

Mikko Lehtonen, Robin Jonsson.

21) Jörgen Jönsson. Alltid farlig. Målade senast. Har gjort sex poäng hittills (4+2). Ett av målen kom i säsongens första match mot Timrå.

25) Thomas Rhodin. Effektivaste FBK-spelaren mot Timrå i år. Gjorde sina två av sina tre mål hittills mot de röd-vita, och därtill en assist.

51) Rikard Wallin. Leder lagets poängliga med överlägsna 31 poäng. Med sina 14 mål har han gjort dubbelt så många som lagkompisen Lee Goren, som ligger på andra plats, och är tillbaka efter sin muskelsträckning som gjorde att han missade tre matcher. Wallin toppar också lagets assistliga, med 17 målgörande passningar.

Förutom Modo är Färjestad det enda lag som Timrå inte har vunnit mot den här säsongen. Ska trenden brytas i dag?

Av de senaste sex matcherna har Färjestad vunnit och förlorad varannan gång. Det bådar inte gott i dag eftersom Färjestad gick på pumpen mot HV71 i torsdags med bara elva sekunder kvar att spela av matchen.

... Djurgårdens landslagsforward Dick Axelsson, 21, är klar för Färjestad. Han debuterar mot Timrå.

... Färjestad ligger på fjärde plats i tabellen med 50 poäng. Timrå, med en match mindre spelad, ligger tia med 42 poäng. Färjestad kan vid seger teoretiskt få fira jul som serieledare.

Rögle BK–Linköpings HC, Frölunda HC–Skellefteå AIK, Södertälje SK–Luleå HF, Brynäs IF–Djurgårdens IF.