Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedsläpp

Timrå IK–Frölunda Indians, Eon Arena 19.00

Pär Styf är långtidsskadad. Anton Axelsson åkte på en knäskada senast, men fick glädjande besked i går då det visade sig att den inte var så allvarlig som befarat. Det handlar om en mjukdelsskada och i bästa fall kommer forwarden till spel i kväll. Backen Mikko Lehtonen var krasslig i går, men spelar troligtvis. Han träffar lagläkaren i morgon för att utreda om det finns en anledning till att han varit sjuk så pass mycket.

Philip Larsen och Lars Eller är på landslagsuppdrag med Danmark. Tuukka Mäntylä, Karl Fabricius och Niklas Andersson har varit borta, men är förmodligen tillbaka. Oklart om Patric Blomdahl kommer till spel.

Johan Backlund (Magnus Åkerlund).

Mikko Lehtonen, Eric Moe – Petr Tenkrat, Mika Pyörälä, Björn Svensson.

Tomas Skogs, Kimmo Lotvonen – Timo Pärssinen, Håkan Bogg, Fredrik Hynning.

Robin Jonsson, Sebastian Erixon – Oscar Sundh, Johan Andersson, Anton Axelsson.

Anton Lander, Erik Andersson, Magnus Pääjärvi-Svensson.

Dennis Persson (b), Jesper Sameulsson (c).

Tungt nyförvärv med tre säsonger bakom sig i Anaheim och NHL. Högerskytt som har ett av lagets bästa plus/minus-facit, med totalt plus sju. Ingen stor målskytt, men desto bättre i det defensiva arbetet.

Stor center som gjorde två mål mot Brynäs senast. Gör sin andra säsong i Frölunda efter att ha misslyckats med att ta en plats i NHL-laget Chicago.

Ständig profil i Sundsvall/Timråregionen efter att han lämnade TIK för Frölunda under dramatiska former i våras. Har gjort 19 poäng under säsongen, men bara fyra mål.

Två frågetecken i truppen och dåligt spel senast. Läge för förändringar i Timrås laguppställning?

Efter en usel start har topptippade Frölunda fått upp ångan rejält och klättrat till andra plats i elitserietabellen. Laget har dessutom tre raka vinster inför kvällens match.

... Timrå har tagit fem av sex möjliga poäng mot göteborgarna den här säsongen (3–2 hemma i sudden death och 2–0 borta).

... Fredrik Hynning och Mikko Lehtonen har gjort två mål vardera mot just Frölunda den här säsongen.

Skellefteå–Rögle, Brynäs–Modo, Djurgården–Luleå, Färjestad–HV71, Linköping–Södertälje.