Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedsläpp

Södertälje SK–Timrå IK, AXA Sports Center, 19.00

Daniel Josefsson, Jörgen Bemström och Stefan Pettersson är skadade och missar matchen.

Pär Styf (finger) är långtidsskadad. Robin Jonsson utgick mot Rögle i lördags, men är tillbaka i spel i kväll.

(preliminär laguppställning)

Johan Backlund (Magnus Åkerlund)

Robin Jonsson, Sebastian Erixon – Anton Axelsson, Johan Andersson, Oscar Sundh.

Mikko Lehtonen, Eric Moe – Petr Tenkrat, Mika Pyörälä, Björn Svensson.

Kimmo Lotvonen, Tomas Skogs – Timo Pärssinen, Håkan Bogg, Fredrik Hynning.

Anton Lander, Erik Andersson, Magnus Pääjärvi-Svensson.

Dennis Persson.

– Den kanadensiske backen kom från Tappara inför säsongen och har gjort bra ifrån sig. I förlustmatchen mot Frölunda (1–2) i lördags var han en av isens bästa spelare.

– Stor forward som gjorde lagets enda mål i senaste matchen. Har annars svarat för totalt åtta poäng (fyra+fyra) på 29 matcher, men arbetar alltid hårt, även då det inte produceras några poäng.

– Södertäljeson med totalt sju säsonger i Timrå IK bakom sig. Har hög arbetskapacitet och är kanske elitseriens bäste spelare på att hålla i pucken i trängda lägen.

Är Robin Jonsson helt fri från smärtor efter den skada som tvingade honom att utgå senast? Jonsson åkte skridskor i går utan problem. Men frågan är om sviterna efter skadan hämmar Timråbackens spel.

Först var det Svensson, Pyörälä, Tenkrat. Sedan Pärssinen, Bogg, Hynning. Mot Rögle senast var det kedjan med Sundh, Andersson och Axelsson som gjorde succé. Dessutom kan Timrå alltid slänga in fjärdekedjan, som alltid kämpar och sliter.

Notera att...

... även Södertälje fick med två spelare till Channel One Cup, men i den finska truppen. Topi Jaakola och Petri Pakaslahti får alltså drabba samman med Johan Andersson och Fredrik Hynning igen om bara någon veckan.

... Lagen har vunnit varsin match mot varandra i år. Södertälje vann hemma med 5–2, och även Timås viktoria kom på hemmaplan, 3–0.