Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedsläpp

Timrå IK–Rögle BK, Eon Arena 16.00

Pär Styf är fingerskadad och i går gjordes en kontroll av läkningen, som går helt enligt planerna. Tom Wandell har försvunnit till NHL-laget Dallas Stars. Erik Andersson är tillbaka efter att ha varit utlånad till Björklöven. Jesper Samuelsson spelar match med J20-laget.

Christopher Nihlstorp, Richard Demén-Willaume, Mathias Tjärnqvist och Peter Lorentzen är inte tillgängliga för spel.

Johan Backlund (Magnus Åkerlund).

Mikko Lehtonen, Eric Moe – Petr Tenkrat, Mika Pyörälä, Björn Svensson.

Tomas Skogs, Kimmo Lotvonen – Timo Pärssinen, Håkan Bogg, Fredrik Hynning.

Robin Jonsson, Sebastian Erixon – Anton Axelsson, Johan Andersson, Oscar Sundh.

Magnus Pääjärvi-Svensson, Erik Andersson, Anton Lander.

Dennis Persson.

Forward som gjorde sin första elitseriematch för Rögle redan säsongen 94/95. Sedan fick han vänta tio år innan det blev dags igen. Men i år har 32-åringen visat tvivlarna att han håller för spel i högsta serien. I förra mötet med Timrå slog han exempelvis till med ett hat trick.

29-årig center som toppar succéskåningarnas interna poängliga på 24 poäng (6+18)., men på något underligt vis har varit inne på isen vid hela 28 baklängesmål.

Kanadensaren har gjort bra ifrån sig sedan han, tillsammans med tvillingbrodern Cam, värvades från norska Frisk-Asker inför säsongen. Men mål hade Abbott inte gjort sedan den första november (Modo borta). Fram till i torsdags: då det blev två mål i förlustmatchen mot Södertälje.

När ska det lossna för Oscar Sundh? Forwarden var Timrås bäste målskytt på försäsongen, men har sedan premiären mot HV71 inte mäktat med en enda fullträff.

I Tom Wandells frånvaro gör en gammal succékedja comeback. Mika Pyörälä flankeras av Björn Svensson och Petr Tenkrat. Pyörälä har, trots att han inte riktigt trivs på positionen, gjort riktigt bra ifrån sig som center tidigare.

... Timrå inte har tagit en enda poäng mot Rögle i år. På två matcher har laget förlorat med 4–5 (hemma) och 1–5 (borta).

... I händelse av vinst kan Timrå gå om länskonkurrenten Modo i bottenstriden. Ett ljus i decembermörkret för de Timråfans som känner skadeglädje gentemot Ö-vikslaget.

... Johan Backlunds succé på sistone verkar ha gjort intryck på landslagsledningen. Som det ser ut blir Timråmålvakten med i truppen till Channel One Cup, som avgörs i Ryssland i mitten av December. Åtminstone har Backlund fått order om att lämna in en ansökan om ryskt visum.

Djurgården–Färjestad, Södertälje–Frölunda, HV71–Brynäs, Skellefteå–Modo.