Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedsläpp

Timrå IK–HV71, Eon Arena 19.00.

Pär Styf är fingerskadad och i går gjordes en kontroll av läkningen, som går helt enligt planerna. Eric Moe återkommer efter att ha vilat förra matchen på grund av en hjärnskakning.

Jönköpingslaget är hårt skadedrabbat. Kim Staal (axel), Jan Hrdina (rygg), Johan Halvardsson (knä), Stefan Liv (ljumske), Daniel Grillfors (hand), David Fredriksson (sjuk) och Yared Hagos (sjuk) kan alla missa matchen. Andreas Falk fick en puck på sig mot Rögle i måndags och har ont. Osäkert även för honom.

(trolig laguppställning)

Johan Backlund (Magnus Åkerlund).

Mikko Lehtonen, Eric Moe – Petr Tenkrat, Tom Wandell, Mika Pyörälä.

Tomas Skogs, Kimmo Lotvonen – Timo Pärssinen, Håkan Bogg, Fredrik Hynning.

Robin Jonsson, Sebastian Erixon – Anton Axelsson, Johan Andersson, Oscar Sundh.

Magnus Pääjärvi-Svensson, Jesper Samuelsson, Björn Svensson.

Dennis Persson.

Anton Lander.

Den 18 år unge forwarden har varit utlånad till Oskarshamn under stora delar av säsongen. Mot Rögle senast var han dock mycket bra, och en stor anledning till att HV kunde vända matchen från 1–2 till seger 3–2.

Storväxt center som kom på artistkontrakt i mitten av säsongen. Har så här långt hunnit med 13 poäng på arton matcher för smålänningarna.

Egen produkt som varit hårt skadedrabbad de senaste säsongerna. I år har backtalangen däremot klarat sig från större skavanker och etablerat sig på allvar i Elitserien.

Hur klarar hårt skadedrabbade HV71 av två matcher på två dagar (match mot Espoo Blues i går i Champions League)?

Johan Backlunds plock på Daniel Widings friläge mot Brynäs senast var bland det svettigaste som skådats på en ishockeyrink. Har Timråkeepern samma form i kväll lär HV-spelarna få slita för sina mål.

... Mikko Lehtonen (1+2) och Tom Wandell (1+1) har gjort poäng i båda Timrås matcher mot HV71 den här säsongen...

... matcher som för övrigt slutat med varsin vinst för lagen. 6–5 i Eon Arena i premiären följdes upp med 2–1 i Kinnarps Arena i mitten av oktober.

Brynäs–Linköping, Rögle–Södertälje, Djurgården–Skellefteå, Färjestad–Luleå, Frölunda–Modo.