Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedsläpp

Brynäs IF–Timrå IK
Läkerol Arena, 16.00

Björn Danielsson och Micke Lind är långtidsskadade, medan Janos Vas är tillbaka efter hjärnskakning.

Backarna Pär Styf (fingerskadad) och Eric Moe (hjärnskakning) saknas. Anton Lander spelar med J20-laget i helgen och i stället tar Jesper Samuelsson plats som center i fjärde kedjan. Mikko Lehtonen var med på gårdagens träning och väntas göra comeback efter sjukdom.

Johan Backlund (Magnus Åkerlund).

Mikko Lehtonen, Sebastian Erixon – Petr Tenkrat, Tom Wandell, Mika Pyörälä.

Tomas Skogs, Dennis Persson – Timo Pärssinen, Håkan Bogg, Fredrik Hynning.

Robin Jonsson, Kimmo Lotvonen – Anton Axelsson, Johan Andersson, Oscar Sundh.

Björn Svensson, Jesper Samuelsson, Magnus Pääjärvi-Svensson.

NHL-meriterad forward som nyligen värvades från ryska Amur Chabarovsk. "Tuffingen" har hunnit spela tre matcher, men ännu inte gjort någon poäng.

Den för säsongen nye centern är en av seriens bästa tekare. Han har vunnit 60,05 procent av tekningarna och är med det fjärde bäst. Toppar ligan gör Frölundas Andreas Karlsson, som vann 65,5 procent av tekningarna i de elva matcher han hann spela innan långtidsskadan.

20-årig doldisforward som imponerat på nye lagkompisen Sebastian Lauritzen: "Han är väldigt rapp och pigg. Det är en rolig spelare och det händer mycket kring honom", säger han.

Nya kedjan med Pärssinen, Bogg och Hynning gjorde succé senast och stod för tre av TIK:s fyra mål. Vad kan de ställa till med mot Brynäs?

Mika Pyöräläs 3–2-mål mot Skellefteå senast var Timrås fjärde mål i box play den här säsongen. Så många mål har inget annat lag lyckas göra i numerärt underläge.

...superlöftet Jacob Markström får fortsatt förtroende i Brynäs mål.

...lagen mötts två gånger tidigare under säsongen och vunnit varsin gång. Brynäs vann hemma med 3–2, medan TIK revanscherade sig och vann med 3–1 i Eon Arena.

Luleå–Rögle, Skellefteå–Södertälje, Djurgården–HV71, Modo–Färjestad.