Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedsläpp: Allt inför Timrås sista hemmamatch före jul

Formstarka Timrå tar sig an tabelltrean Oskarshamn på hemmais.
– Vi ska försöka utnyttja formen på bästa sätt, säger tränare Roger Forsberg.
Här är allt du behöver inför matchen.

Nedsläpp, Hockeyallsvenskan, omgång 32.

Timrå IK–IK Oskarshamn, Timrå Isstadion, 19.00.

Läget i laget

Tre spelare saknas; Marcus Bohman, Alexander Lindgren och Johan Johnsson. Den sistnämnde är närmast en återkomst. Lindgren tvingas lägga ned sin ishockeykarriär. Läs mer: Timrå IK:s center tvingas avsluta karriären: "Det har varit väldigt jobbigt".

Tränarsnack

Roger Forsberg, Timrå IK: "Det känns naturligtvis skönt att spela tillräckligt bra för att vinna matcher och det är bra om vi kan tänja på den sviten, även om motståndarna förstås vill annat. Det har varit en välbehövlig och bra period för oss och förhoppningsvis, kanske, är vi på rätt väg nu. För vår del blir jullovet ovanligt kort och bara ett litet glapp. Rent matchmässigt blir det nästan ingen skillnad, men det kan komma välbehövligt ändå. Vi ska försöka utnyttja formen på bästa sätt. Att vi lyckats hålla nollan i två raka matcher beror på bra försvarsspel och att Johan Mattsson stod upp bra när vi vinglade lite inledningsvis mot Pantern. Han var en bra och stabil post när vi inte var riktigt vakna".

Notera att ...

... det är fri entré för ungdomar upp till 19 år på västra stå. Läs mer: Tidig julklapp från formstarka Timrå – fri entré för ungdomar.

... Timrå har hållit nollan i de två senaste matcherna (Pantern och Almtuna). Det senast insläppta målet kom i hemmamötet mot Karlskoga 6.26 in i den andra perioden. Laget har också vunnit de fyra senaste matcherna.

... Sam Marklund och Anton Wedin toppar den interna poängligan i Timrå med 16 poäng vardera. Marklund har 9+6 och Wedin 5+11.

... den finske centern Arsi Piiispanen är vassast i Oskarshamn med 25 poäng (8+17).

... Timrå möter Vita Hästen på torsdag (en match som egentligen tillhör omgång 48 som poppat in i kalendern redan nu). Efter det går laget på ett kort jullov.