Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedsläpp: Förutsättningarna inför Timrå IK:s måstematch mot Mora

Timrå IK åkte till Dalarna och briljerade mot Leksand. Nu återvänder man – för att möta Mora och en seger är nödvändig. Och i så fall kan det bli rejält med dramatik hemma mot Karlskoga på torsdag.
Här är förutsättningarna inför tisdagens duell i Smidjegrav Arena. Och matchen går att se på Cmore Hockey.

Nedsläpp

Slutspelsserien, omgång 4.

Mora IK–Timrå IK, Smidjegrav Arena, 19.00.

Läget i laget

Oscar Johansson och Per Hallin spelar inte, Hallin testade sin sargade fot på träningen och är eventuellt med mot Karlskrona på torsdag. En småförkyld Sam Marklund avstod måndagsträningen, men spelar sannolikt mot Mora.

Coachsnack

Roger Forsberg, Timrå IK: "Det finns mycket att ta med oss, vi åker mycket skridskor och är stabila i försvarsspelet. Totalt sett spelade vi bra både offensivt och defensivt mot Leksand och ser jag gärna mot Mora också. Vi ska försöka vinna vår match och se vart det tar vägen, men det blir tufft. Men vi kommer in i den här serien som sista lag och visar med bestämdhet att vi har här att göra".

Notera att ...

... övriga matcher i den fjärde omgången är Almtuna–Leksand och Karlskoga–Oskarshamn.

... den femte och sista omgången spelas på torsdag med start 19.00. Timrå–Karlskoga, Oskarshamn–Almtuna och Leksand–Mora.

... formstarke Jonathan Dahlén har studsat upp i poängligans topp i sluspelsserien. Med sina fyra mål på tre matcher leder han på målfoto före Moras Emil Bejmo och Karskogas Erik Thorell som också har fyra poäng, men jämnt fördelat mellan mål och assist.

... Timrå vann tre av grundseriens fyra matcher mot Mora. 1–0 borta den 13 oktober (målskytt Oscar Johansson), 4–2 hemma den 24 november (två mål av Jeremy Bocye och ett vardera av Erik Lindhagen och Jonathan Dahlén), förlust 3–5 den 16 januari (mål av Johan Johnsson, Niklas Tikkinen och Daniel Öhrn) och seger 3–2 den 26 februari (mål av Jeremy Boyce, Anton Wedin och Jens Westin). Jeremy Boyce är allså den målfarligaste Timråspelaren mot Mora den här säsongen.

... och det var i den sista matchen mot Mora kapten Hallin skadade sig och det är den smällen han fortfarande är hämmad av. Läs om den smällen här.

... Timrå är två poäng efter Mora i tabellen med två matcher kvar att spela. Vinner Mora efter full tid är Timrå avsågade, vinner Mora efter förlängning eller straffar blir försprånget tre poäng och tre plusmål med en match kvar att spela. Men Timrå (och Mora för den delen) har ett rejält hot i Oskarshamn som har lättast spelprogram kvar; Karlskoga och Almtuna.

Tabellen

1) Mora IK (+4) 8 poäng

---

2) IK Oskarshamn (0) 7

3) Timrå IK (+2) 6

4) Leksands IF (–1) 5

5) BIK Karlskoga (–1) 4

6) Almtuna IS (–4) 3

Fotnot: Vinnaren av slutspelsserien spelar vidare i kampen om en plats i SHL nästa säsong. Först väntar förloraren i den allsvenska finalen (AIK eller Tingsryd) i bäst av tre. Därefter direktkval till SHL mot Modo i en matchserie som går i bäst av sju.

Så följer du matchen

Matchen skulle först bara sändas på Cmore Sport Stream, men har nu flyttats in i den vanliga tablån och sänds även på Cmore Hockey. På ST.nu kan du följa den via vår rapportering i textform.